Mensa spouští 6. ročník Logické olympiády pro děti a mládež do 20 let

Brno, 20. srpna 2013 - Mensa ČR spouští registraci do šestého ročníku soutěže Logická olympiáda. Přihlásit se mohou všechny děti ve věku od 6 do 20 let, soutěží se ve třech různých kategoriích. Do kategorie A patří žáci 1. stupně ZŠ, do kategorie B spadají žáci 2. stupně ZŠ, studenti nižších ročníků víceletých gymnázií, zatímco do kategorie C se mohou hlásit studenti všech druhů středních škol a vyšších ročníků víceletých gymnázií.

Studenti-v-lavici-vysokoskolaci

Soutěž má celkem tři kola: první, nominační kolo zvládnou soutěžící on-line (ve škole, doma, v knihovně nebo kdekoli jinde s připojením na internet). Druhé kolo je již prezenční a bude se konat současně ve všech krajských městech. Nejlepší účastníci krajských kol budou pozváni do třetího, finálního kola na Pražském hradě, kde se rozhodne o vítězi.

Logická olympiáda není znalostní soutěž, ale soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování.  „Všechny soutěžní úlohy jsou založeny na obecných principech a pro jejich řešení není třeba žádných speciálních znalostí. S trochou nadsázky lze říci, že pro jejich řešení je potřeba pouze zdravý rozum,“ vysvětluje předseda Mensy Tomáš Blumenstein.

Děti z Jihomoravského kraje se opakovaně dokázaly prosadit ve velkém počtu do celostátního finále. V roce 2012 se do Logické olympiády zaregistrovalo celkem 32 190 žáků a studentů z 1 660 škol z celé ČR. V této obrovské konkurenci se do finále se probojovalo 198 soutěžících z celé republiky, z toho 26 soutěžících z jižní Moravy. V porovnání se všemi ostatními kraji ČR je to druhý nejvyšší počet! Nejúspěšnější Moravskoslezský kraj měl loni ve finále pouze o 2 účastníky více. Podobně i v roce 2011 se do finále Logické olympiády probojovalo 24 dětí z Jihomoravského kraje, což byl nejvyšší počet finalistů z jednotlivého kraje; stejného počtu dosáhl už jen Moravskoslezský a Středočeský kraj. Podaří se i letos dětem z jižní Moravy porazit desetitisíce soupeřů z celé ČR?

Každý, kdo chce letos soutěžit, se musí nejpozději do 30. září zaregistrovat na www.logickaolympiada.cz. Celý proces je velmi jednoduchý a nezabere více než několik minut.

Generálním partnerem Logické olympiády 2013 je  Nadace THE KELLNER FAMILY FOUNDATION a OPEN GATE - gymnázium a základní škola. Logická olympiáda 2013 je realizována s podporou Nadace OKD.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Listopad 2019  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..