Vyzkoušejte si svoji výdrž na zumba maratonu a podpořte dobrou věc

Brno, 7. prosince 2012 – Brno se v sobotu 8. prosince připojí k celosvětové charitativní kampani na podporu léčby rakoviny. V areálu Spielberk Office Centre se od 16 do 19 hodin uskuteční druhý ročník zumba maratonu nazvaný Zumbathon in Pink. Výtěžek z akce bude věnován Masarykovu onkologickému ústavu v Brně na léčbu rakoviny prsu.

zumba1

Charitativní kampaň Zumbathon podporovaná Party In Pink vydělala v roce 2010 jenom v USA přes 550 tisíc dolarů, které byly využity na výzkum a zvýšení povědomí o rakovině prsu. Růžová barva je symbolem kampaně, proto by měl mít každý účastník Zumbathonu, tedy i toho brněnského, alespoň část oblečení právě růžovou.

„Cílem akce je nasbírat celkovou sumu 20 tisíc korun pro vytvoření instruktážního DVD s postupy preventivního vyšetření rakoviny prsu. V loňském roce se díky této akci podařilo vybrat 13 936 Kč. Proto i letos věříme, že účastníci akce i diváci přispějí k tomu, aby konečná částka, kterou poskytneme Masarykovu onkologickému ústavu, byla co nejvyšší. Rakovina může postihnout každého z nás a i menší částka může významně pomoci v boji proti této nemoci," uvedl Martin Valla z tanečního a pohybového studia XDream Dancers Brno, které akci pořádá.

Zumba, spojení tance a fitness, vznikla v Kolumbii v 90. letech minulého století. Jejím zakladatelem je tanečník a choreograf Alberto „Beto" Peréz, který vybudoval program kombinující mezinárodní hudbu s tancem s vidinou jediného cíle – aby bylo cvičení zábavnější. Zumba je slovo z kolumbijského slangu a znamená „rychle se hýbat a bavit se". Původně byly v Zumbě znát především latinské rytmy jako je salsa, merengue, flamenco a samba, postupem času ji Peréz obohatil i o další hudební styly, například rock & roll, country, funk nebo indické rytmy. Hodiny Zumby zajišťují vyškolení instruktoři na více než 110 000 místech ve více než 125 zemích.

Masarykův onkologický ústav se léčbou nádorových onemocnění zabývá již od roku 1935. Všechna pracoviště ústavu sledují nejnovější trendy v léčbě nádorových onemocnění; disponují moderním přístrojovým vybavením a kvalifikovanými odborníky. Je jedním ze 13 komplexních onkologických center v ČR a je akreditovaným pracovištěm pro specializační vzdělávání zdravotníků. Jako jediné pracoviště v ČR je členem sdružení OECI (Organisation of European Cancer Insitutes). Nedávný průzkum společnosti Stem/Mark mezi pacienty, který si zadalo Ministerstvo zdravotnictví ČR, vyhodnotil toto zdravotnické zařízení jako nejlepší nemocnici v celé České republice.

Organizátorem je taneční a pohybové studio XDream Dancers Brno v čele s vedoucím a instruktorem Zumby Martinem Vallou. Vstupenky na akci stojí 250 Kč v předprodeji, na místě pak 320 Kč. Více informací o této akci najdete na webových stránkách www.xdream.cz.

Zdroj: XDream Dancers Brno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...