Šéfkuchařem v devíti letech? V Continentalu si to děti v neděli vyzkouší!

Brno, 29. května 2012 - Den plný legrace, zábavy a pochoutek přichystali pracovníci brněnského hotelu Continental pro děti na neděli 3. června. Dětský "gastro den" je určen pro všechny děti, které se chtějí naučit připravovat různé pokrmy a nealkoholické nápoje jako profesionálové a porozumět gastronomii. Pro malé kuchaře jsou připraveny i nefalšované kuchařské zástěry a čepice.

dite-vari

„Pod vedením našeho šéfkuchaře Marcela Konečného se děti podle jednoduchých receptů naučí uvařit například českou bramboračku, kuřecí rolády se špenátovou nádivkou, různé typy salátů či chuťovek, upéct šátečky, rohlíčky, taštičky či vafle,“ upřesňuje program nedělní akce provozní hotelu Kateřina Melichárková. Celá akce začíná o půl desáté, je přihlášena osmdesátka dětí, které se budou učit vařit pod dohledem sedmi profesionálů. Součástí dětského dne bude i příprava různých typů nealkoholických nápojů a dětská diskotéka.

„Recepty jsme vybírali tak, aby byly pro děti srozumitelné a jednoduché. Ke spolupráci jsme přizvali i pedagogy a studenty posledního ročníku Střední školy potravinářské a služeb, obor kuchař a číšník,“ doplňuje Melichárková.

Výběr z receptů, které čekají na dětské kuchaře:

Česká bramboračka: potřebujeme 1 větší cibuli, paličku česneku, 300g zeleniny (celer, petržel, mrkev), hrst hub, 100g másla, 100g hladké mouky, 500g brambor, asi litr vývaru, sůl, kmín, majoránku a pepř. Do hrnce dáme máslo a nakrájenou cibuli, přidáme kmín a za stálého míchání necháme zesklovatět.
Přidáme mouku, kterou smícháme s máslem a cibulí tak, aby vznikla jíška. Dozlatova opražíme, přilijeme vývar, důkladně metličkou rozšleháme, aby nevznikly hrudky a vaříme mírným varem alespoň čtvrt hodiny. Do polévky postupně přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, brambory, česnek a vše uvaříme doměkka. Dochutíme majoránkou, mletým pepřem a osolíme. Nakonec do polévky přidáme plátky hub, mírně opečené na másle.

Rákosníček (přímo do sklenice rozvrstvit): potřebujeme 3 cl kiwi sirupu, 10 cl grepového džusu, doléváme spritem, zdobíme kiwi a třešňí nebo ananasem. Long sklenici zaplníme do půlky kostkami ledu a postupně opatrně vrstvíme uvedené nápoje dle pořadí v receptuře. Nakonec ozdobíme ovocem a vložíme srkací stéblo.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...