Desetiletý chlapec přinesl strážníkům nalezenou peněženku s 6500 korunami

Brno, 17. února 2012 (MEDIAFAX) - Desetiletý chlapec našel v Brně na sídlišti Vinohrady peněženku s 6500 korunami, kterou ve Valtické ulici vytratila sedmapadesátiletá žena, spěchající z nákupu. Školák nezaváhal a portmonku i se všemi penězi přinesl na služebnu městské policie, řekl v pátek mluvčí strážníků Pavel Šoba. Žena vytratila peněženku i s platební kartou a dalšími písemnostmi osobního charakteru. Zjistila to až po návratu domů, když marně prohledávala tašku.

Penize-bankovky

Strážníci městské policie mezitím přinesli ženu kontaktovali a vyzvali k převzetí peněženky na služebně, kam ji chlapec odevzdal. "Dojetí paní bylo veliké, zvlášť když po překontrolování obsahu peněženky mohla konstatovat, že v ní nic nechybí," řekl Šoba. Poctivého nálezce prý odměna nemine, dodala žena.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...