Evropských her handicapované mládeže se zúčastnilo mnoho známých osobností

Brno, 3. července 2011 (MEDIAFAX) - Evropské hry handicapované mládeže Brno 2011 skončily v neděli slavnostním ceremoniálem na hradě Špilberk. Her se zúčastnilo mnoho významných osobností včetně Věry Čáslavské, Dominika Haška, Jana Krause, Martina Dejdara a dalších, uvedla Barbora Antonová z Nadačního fondu Emil.

 

EHHM2011-1-250

Nadační fond Emil pořádal hry v Brně už potřetí. "Letos se zúčastnilo 420 sportovců ze 12 evropských zemí, kteří se utkali v plavání, boccie, tenise, stolním tenise, šachách a atletice, přičemž handicapovaní atleti jako první otestovali nově zrekonstruovaný atletický areál na VUT," řekla Antonová.

 

Hry zahájila ve středu Věra Čáslavská. "Akci podpořila řada významných osobností. Jmenovitě Přemysl Sobotka, Josef Dobeš, Michal Hašek, Roman Onderka, Jan Kraus, Dominik Hašek, Martin Dejdar, Filip Tomsa, Roman Baláž a mnoho dalších," uvedla Antonová.

V rámci her se uskutečnily další aktivity jako konference o zaměstnávání handicapovaných, prezentace Ligy vozíčkářů, výtvarné dílny v rámci přehlídky Sochy v ulicích a další.

"Hry zakončil v neděli večer slavnostní ceremoniál na hradě Špilberku. Vystoupila na něm kapela The Tap Tap, Petr Bende, Petr Kolář, Helena Zeťová a Markéta Konvičková. Uváděl0 jej bude Jan Kraus," dodala.

Symbolem Nadačního fondu Emil, který byl pojmenovaný po Emilu Zátopkovi, je ptáček od výtvarníka Rostislava Pospíšila. "Ptáček má jedno křidélko kratší, přesto mu to nebrání v aktivitách," vysvětlila podobnost s handicapovanými dětmi Antonová.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...