Muž ujíždějící před policií ohrožoval okolí, vzdát se ho donutila až pistole

Brno, 30. května 2011 (MEDIAFAX) - Až namířená pistole přinutila v pondělí sedmadvacetiletého muže v Brně vzdát se policii, před kterou ujížděl autem. Během jízdy v protisměru ohrožoval ostatní vozidla i chodce, řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

pistole-spoust250

Situace začala v pondělí ráno silniční kontrolou na Moravském náměstí. "Muž se s ledovým klidem prokázal cizími doklady, čehož si nemohl policista nevšimnout," uvedl Šváb.

Řidič se však k rozdílné fotografii a dalším nedostatkům nevyjádřil, nastoupil do vozidla a ujel. Policista jej pronásledoval na motorce. "Muž jel přes Veveří a Sokolskou ulici v protisměru, dále Antonínskou, Lidickou a Štefánikovu ulici až na Šumavskou. Při zběsilé jízdě ohrožoval chodce, vytlačil auto v jednosměrce, a nakonec naboural do zaparkované dodávky," sdělil Šváb.

Potom řidič z auta vyběhl do budovy, kde jej policista našel. "Potom na něj namířil zbraň a zadržel ho," řekl mluvčí.

Vyšetřováním vyšlo najevo, že viník přišel o řidičský průkaz již v roce 2008. Od té doby jej policisté třikrát přistihli za volantem. "Kromě pokuty mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," dodal Šváb.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...