Na domácí bystrckou zabíjačku přišlo přibližně pět tisíc lidí
Brno, 20. února 2011 - Až pět tisíc návštěvníků zavítalo v neděli 20. února na brněnskou přehradu za specialitami pravé domácí zabíjačky. Od devíti hodin ráno proudily zástupy lidí na osvědčené místo setkání tradic, regionální gastronomie a dobré pohody – k hotelu Santon. K ochutnání byly čerstvé jitrnice, jelita, ovar, zabijačková polévka či výborný guláš.
Na stáncích bylo možno koupit i další dobroty, které připravilo rosické řeznictví Hadač a Zapletal. Nechyběly škvarky a škvarkové pomazánky, maso, tlačenka, slanina, klobásy, salámy a uzené. Na zapití pivo, svařák a slivovička. Pro návštěvníky byl připraven doprovodný program. Děti soutěžily v přetahování s medvědem, dospělým pak hrála k poslechu lidová muzika. Kdo přišel v masopustní masce, toho neminula odměna v podobě salámu. Vše vypadalo jak ze známých Ladových obrázků.
Akci uspořádal OREA Wellness Hotel Santon ve spolupráci s úřadem městské části Brno-Bystrc. Po Farmářských trzích, které opět odstartují 17. dubna, je domácí zabíjačka další povedenou akcí, která obnovuje lidové zvyky a představuje regionální gastronomii. Zájem návštěvníků svědčí o dobře zachyceném trendu přibližování starých a osvědčených tradic lidem.
Jan Přikryl
|

- HUAWEI chytré hodinky: Průlom v oblasti zdraví a wellness
- Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou
- Co je to hromadný extrém? Na jakých faktorech to závisí?
Exkluzivní partner sekce


Kalendář vinařských akcí
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Kulturní akce v Brně
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |