Na domácí bystrckou zabíjačku přišlo přibližně pět tisíc lidí

Brno, 20. února 2011 - Až pět tisíc návštěvníků zavítalo v neděli 20. února na brněnskou přehradu za specialitami pravé domácí zabíjačky. Od devíti hodin ráno proudily zástupy lidí na osvědčené místo setkání tradic, regionální gastronomie a dobré pohody – k hotelu Santon. K ochutnání byly čerstvé jitrnice, jelita, ovar, zabijačková polévka či výborný guláš.

zabijacka_01_250

Na stáncích bylo možno koupit i další dobroty, které připravilo rosické řeznictví Hadač a Zapletal. Nechyběly škvarky a škvarkové pomazánky, maso, tlačenka, slanina, klobásy, salámy a uzené. Na zapití pivo, svařák a slivovička.

zabijacka_02_250Pro návštěvníky byl připraven doprovodný program. Děti soutěžily v přetahování s medvědem, dospělým pak hrála k poslechu lidová muzika. Kdo přišel v masopustní masce, toho neminula odměna v podobě salámu. Vše vypadalo jak ze známých Ladových obrázků.

Akci uspořádal OREA Wellness Hotel Santon ve spolupráci s úřadem městské části Brno-Bystrc. Po Farmářských trzích, které opět odstartují 17. dubna, je domácí zabíjačka další povedenou akcí, která obnovuje lidové zvyky a představuje regionální gastronomii. Zájem návštěvníků svědčí o dobře zachyceném trendu přibližování starých a osvědčených tradic lidem.

Jan Přikryl


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...