Tour de burčák vás provede po vinařských stezkách Znojemska

Brno, 12. září 2018 – Na vinařských stezkách Znojemska se v sobotu 22. září koná tradiční a oblíbená akce Tour de burčák. Pro účastníky tohoto výletu ze seriálu Krajem vína, který pořádá Nadace Partnerství, budou opět připravené tři trasy. Zastávky ve vinných sklepech i na dalších zajímavých místech návštěvníkům umožní poznat to nejlepší ze znojemského vinařského regionu. Start i cíl výletu bude v Louckém klášteře ve Znojmě.

burcak1 foto krystof turek

Výlet s názvem Tour de burčák na Znojemsku je určen široké veřejnosti, bez problémů jej zvládnou občasní cyklisté, rodiny s dětmi, turisté a užijí si ho i nadšení sportovci. „Účastníci si mohou zvolit trasu podle sebe. Pojedou 47 km nebo 32 km na kole, případně půjdou 16 km pěšky. Pěší trasu si navíc mohou zkrátit autobusem,“ popisuje organizátorka akce Dominika Bäuchelová z Nadace Partnerství.

Trasy tvoří okruh ze Znojma přes Nový Šaldorf, Konice, Popice, Havraníky, Hnanice, Šatov, Chvalovice a Vrbovec zpět do Znojma. V terénu jsou vyznačené mobilním značením a na startu také všichni dostanou startovní pas s mapou, ve které jsou trasy barevně označeny. Cestou jsou zajištěné zastávky nejen ve vinných sklepech, kde mohou návštěvníci blíže poznat místní vinařskou kulturu. Zastávky budou i na dalších zajímavých místech v regionu. „Výletníci by se určitě měli zastavit na vinném hrádku Lampelberg s vyhlídkovou terasou přímo uprostřed vinic,“ doporučuje Bäuchelová. Zájemce o historii zase potěší prohlídka pěchotního srubu Zahrada u Šatova.

Po cestě bude připravené také občerstvení v podobě místních specialit nebo kulturní doprovodný program. Rozhodně doporučujeme navštívit vrboveckou naučnou stezku Hroznové kozy, která se táhne napříč vinohrady. Hlavní partner seriálu Krajem vína Česká spořitelna pro cyklisty chystá i tradiční Cykloservis s kavárnou, kde si mohou nechat opravit defekty na kole nebo si jen dopřát dobrou kávu.

Start i cíl je ve znojemském Louckém klášteře. Startovní balíček stojí v předprodeji na e-shopu 120 Kč, na místě 140 Kč, účastníci do 18 let neplatí. V ceně je zahrnuta degustační sklenička s nosičkou, k balíčku dostanou účastníci zdarma startovní pas s mapou tras a razítkovacích míst.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...