Brno, 20. listopadu 2012 – První sólové turné Vojty Dyka, které v listopadu a prosinci absolvuje s brněnským B-Side Bandem, provází dvě speciální limitované edice vín z produkce Chateau Valtice – Vinné sklepy Valtice.
Brno, 19. listopadu 2012 – O uplynulém víkendu zavítal do pěti obcí na Hustopečsku další z řady Festivalů otevřených sklepů. Přestože se akce v regionu uskutečnila poprvé, celkem se jí zúčastnilo 32 sklepů, do kterých si našlo cestu na 1500 příznivců vína. Festival tak po druhé ve své historii hlásil „vyprodáno".
Brno/Hustopečstko, 16. listopadu 2012 – V neděli 11. listopadu proběhlo v městech i obcích na Moravě i v Čechách slavnostní otevření letošních Svatomartinských vín – tradiční akce, která si našla během několika let tisícovky příznivců po celé České republice. Kromě ní se ale Svatomartinská vína budou chutnat i na dalších akcích během celého měsíce listopadu.
Brno, 12. listopadu 2012 - Jakub Přibyl zvítězil v jubilejním 15. ročníku mistrovství ČR sommelierů „BOHEMIA SEKT TROPHÉE SOMMELIER ČR 2012“, který se konal ve čtvrtek 1. listopadu v hotelu Crowne Plaza. Ve finále se letos nechali obsluhovat herci Petr Vágner a Jitka Čvančarová.
Valtice, 5. listopadu 2012 – Milovníci mladého vína mohou mít důvod k radosti. Vinaři pro ně letos připravili rekordní objem Svatomartinského, celkem 2 193 000 lahví. Informovalo o tom Národní vinařské centrum, jehož odborná komise udělila značku Svatomartinské 380 vínům od 122 vinařů a vinařských firem.
Brno, 5. listopadu 2012 - Náměstí Svobody a vybrané brněnské restaurace se ve dnech 11. - 17. listopadu stanou dějištěm již třetího ročníku Svatomartinských hodů. V rámci speciální sedmidenní gurmánské přehlídky se návštěvníkům představí nejen svatomartinské víno, ale také tradiční svatomartinské pokrmy, typické regionální potraviny a tradice - vše za doprovodu bohatého hudebního a kulturního programu.
Brno, 4. listopadu 2012 - Nová vína vzbuzují zvědavost. Co je to Šaldorfský Kravák, jaká vína dává starobylá odrůda Morávka? Co dokáže s Furmintem zrání v barikovém sudu a co se skrývá pod označením cuvée burgundských odrůd? A jak asi chutná polosladký Muškát Moravský či dokonce sladké Rulandské modré? Všechny odpovědi jsou ukryty v lahvích vína dostupných i v Brně.