Hokejisté Slavie otočili zápas s Kometou a už nejsou poslední

Brno, 13. února 2012 (MEDIAFAX) - Hokejisté pražské Slavie vyhráli v pondělní předehrávce 50. kola Tipsport extraligy na ledě Komety Brno 4:3 po prodloužení, přestože museli stahovat tříbrankové manko. V 63. minutě obrat dokonal Michal Vondrka, díky němu Pražané opustili poslední příčku. Pokud chtěli svěřenci trenéra Růžičky na ledě desáté Komety udržet alespoň teoretickou naději na postup do vyřazovací části, nesměli prohrát v základní hrací době. Úvod zápasu naznačil, že hosté přijeli bojovat o výhru, která by jim pomohla ze dna tabulky. Často se dostávali před Trvaje a stříleli, ale v koncovce se neprosadili. Z tempa je vyvedla pauza kvůli výměně rozbitého plexiskla a tři inkasované branky během šesti minut.

Kometa_Brno-led250_thumb

"Tohle bylo dost nepříjemné, ale nesložili jsme zbraně, skórovali i v přesilovce a dostali se ve druhé třetině na kontaktní gól. Ten jsme nakonec dali a v prodloužení výsledek otočili," těšilo hrdinu poslední gólové akce zápasu Vondrku.

Slávistický útočník musel v průběhu utkání poslouchat, jak příznivci Komety ve vyprodané aréně bučí na exbrněnského útočníka Tomáše Pospíšila. Ten je kritizoval po vzájemném utkání v Praze a nyní se dočkal odplaty. "Byl to zajímavý zápas. Fanoušci mi docela dávali, už na rozbruslení jsem něco slyšel, ale potom jsem to už nevnímal a smál se celé utkání. Povedlo se nám to obrátit, takže jsme spokojení," pravil Pospíšil.

Slavia se díky dvěma bodům dostala na 12. pozici a nyní má stejně bodů jako jedenácté Karlovy Vary. Nad nimi je s osmibodovým náskokem právě Kometa, která po dvou nezdarech usiluje o premiérovou účast v play-off. Pokud by tým kouče Venery v pondělí uspěl, Slavii by definitivně odsoudil k bitvě o záchranu. Jenže Brňané po utkání litovali ztráty tříbrankového vedení. "Začali jsme špatně a Slavia nás přebruslovala. Ale pak jsme dali tři góly, jenže nevím proč, přestali jsme hrát, což se nám stalo osudným," posteskl si autor dvou branek Roman Erat.

"Bylo to hrozně ustrašené, asi jsme se báli. Přitom vedení 3:0 bylo parádní. Mysleli jsme, že nás to nakopne, ale hra se ani potom nezměnila. Bod je pro nás málo, byl to klíčový zápas," doplnil Erat. Kometa bude hájit pozici v elitní desítce při sérii tří venkovních zápasů. "Zítra máme trénink. Něco si k tomu řekneme a budeme dál bojovat. Snad nás tohle zaváhání nebude stát play-off," doufal brněnský útočník.

Petr Říha

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...