Kometa si ze Zlína odváží vítězství. V prodloužení rozhodl Holec

Zlín, 15. ledna 2012 (MEDIAFAX) - Hokejisté Komety Brno vyhráli v nedělním utkání 39. kola Tipsport extraligy na ledě PSG Zlín 3:2 po prodloužení. Rozhodující branku vstřelil v prodloužení útočník Miroslav Holec, který skóroval podruhé v zápase. Duel se narozdíl od posledního vzájemného zápasu obešel bez vypjatých chvil. Domácím opět scházel zraněný bek Hamrlík, jehož absence byla znát především při přesilových hrách. Přesto Zlín vedl už ve druhé minutě, kdy se do odkryté klece trefil Kubiš. Na druhé straně měl štěstí Holec, k němuž se dostal odražený puk a forvard Komety jej bez přípravy napálil za Sedláčka.

HC_Kometa_Brno_hraci

Na konci listopadu o sobě dali oba moravští sokové vědět všem hokejovým fanouškům v republice, když se po domácího ataku Koreise na zlínského kapitána Čajánka 12 vteřin před koncem třetí části strhla mela a rozhodčí udělili celkem 167 trestných minut. Zlínští nakonec vyhráli 1:0 a obvinili svého bývalého kouče Zdeňka Veneru, že Koreise navedl.

Tentokrát na stadionu Luďka Čajky ve Zlíně panovala bouřlivá atmosféra, v níž se ani jeden ze soupeřů neuchýlil k přehnané tvrdosti. Arbitři byli tentokrát téměř bez práce a rozdali 16 trestných minut. Jen dvakrát si vzali na pomoc videorozhodčího. Poprvé po vyrovnání Holce, který bez přípravy napálil kotouč za gólmana Sedláčka. "Byl jsem si jistý, že je to gól, protože síťka se zavlnila," poznamenal brněnský forvard. Ve druhém případě rozhodčí neuznali branku domácího Vlacha, který srazil puk do sítě vysokou hokejkou.

Poklidný průběh moravského derby Holec očekával. "Bylo dané předem, že se prát nebudeme. Lidé to možná předpokládali, ale bylo by to zbytečné. Hrajeme o play-off a ne abychom se tady řezali," prohlásil čtyřiadvacetiletý hráč. Jeho otočka v prodloužení a úspěšná dorážka ukončily rozcvičku brněnského gólmana Sasu Hoviho, který se už chystal nahradit současnou jedničku Trvaje na samostatné nájezdy. Na ně narozdíl od pátečního souboje Komety s Mladou Boleslaví nedošlo.

Holec ujížděl na zlínskou bránu a před sebou měl beka Zámorského, který mu skočil na jeho fintu. Sedláček sice první střelu vyrazil, ale napodruhé už zasáhnout nedokázal. "Vlezl jsem na led ze střídačky, a když jsem viděl, že je to jeden na jednoho, tak jsem chtěl takovou kličku zkusit. Viděl jsem ji u Davida Hrušky. Ten to pálil bekhendem a měl takovou ránu, že tu já nedám ani forhendem," vzpomněl Holec na svého bývalého spoluhráče z pražské Slavie.

"První střela mi sice nesedla, ale dorážka už ano. Máme dva cenné body, jenže si myslím, že jsme mohli mít tři. Ale nedávali jsme velké šance. Já sám měl v úvodu velkou příležitost. I tuhle výhru samozřejmě bereme. Boj o play-off je strašně vyrovnaný, každý bod zvenku nám hraje do karet," radoval se brněnský hrdina.

Petr Říha, foto: Ivo Dostál, HC Kometa Brno

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...