Kometa prohrála v Kladně vysoko 2:8

Kladno, 21. října 2011 (MEDIAFAX) - Po třech porážkách v řadě kladenští hokejisté konečně zabrali a před svým publikem porazili houževnatou Kometu Brno 3:1. V utkání, které bylo posledním pro Jana Hlaváče ve středočeském dresu, byly k vidění i dva vlastní góly, poslední třetinu ovládli domácí výsledkem 5:1. Důrazná promluva trenéra Kladna Zdeňka Vojty ke svým svěřencům po středeční porážce s Mountfieldem viditelně zabrala. Domácí byli odpočátku aktivnějším týmem než Kometa a zaslouženě zvítězili, když hned třikrát využili přesilovou hru a v závěrečné dvacetiminutovce soupeře doslova smetli.

hokej02_thumb_thumb

Kuriozitou zápasy byly hned dva "vlastňáky" v rozmezí tří minut. Nejprve si nahrávku Petrovického, pro něhož to byl první gól v dresu Komety, srazil do sítě clonící zadák Procházka, o chvíli později pro změnu nahrávku domácího Hovorky nešťastně nasměroval do své brány Valach. Vítězný duel byl derniérou zkušeného harcovníka Jana Hlaváče v kladenském dresu před návratem do Linköpingu.

Tipsport extraliga ledního hokeje, 14. kolo:

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 8:2 (1:0, 2:1, 5:1)
Branky: 19. Patera (Bicek, Kalla), 24. Kuchler (Toman, Kafka), 27. Hovorka (Hlaváč), 46. Kuchler (Bicek), 53. Kafka, 57. Růžička (Melka, Eberle), 58. Diviš (Kafka, Valský), 58. Patera - 24. Petrovický (Pospíšil, Valach), 44. Holec (Zohorna). Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:0. Diváci: 2 275

Sestavy:
Rytíři Kladno: Chábera - Růžička, Drtina, Lepine, Toman, Procházka, Piskáček, Diviš, Dvořák - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Melka, Kalla - Eberle, Knotek, Hlaváč - Valský, Bílek, Kafka. Trenéři: Zdeněk Vojta a Petr Tatíček.
HC Kometa Brno: Hovi (od 27. Trvaj) - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Valach, Malec, Kempný - Jar. Svoboda, Čermák, Dlouhý - Pospíšil, Petrovický, Hubáček - Holec, Zohorna, Podkonický - Erat, Koreis, Jak. Svoboda (Jankovič). Trenéři: Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo.

Ondrej Huml

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...