V centru Brna bude až do konce prázdnin k vidění výstava Hranice

Brno, 14. června 2022 – Až do konce srpna si mohou hosté brněnské kavárny a baru Podnik zpříjemnit posezení výstavou obrazů mladé autorky Varvary Skibiny. Prodejní výstava v centru Brna je přístupná všem zdarma. Tématem výstavy, která bude v Podniku umístěna až do 31. srpna, jsou hranice. V zadní části prostoru je navíc instalován LED pás, který silně evokuje právě téma hranic a nabízí autentický zážitek.

vystava obrazu centrum brna

„V současnosti mě toto téma oslovuje. Ať už je to spojeno s tím, že jsem cizinka, nebo současnou situací na Ukrajině, hranice mě lákaly vždy. Můj zájem se ale stočil spíš na hranice grafické – linie, hranice ploch, kontrasty mezi barvami, což se aktuálně odráží i v mé tvorbě. Aktuální výstava obrazů nabízí hravé rozjímání s tématem hranic, mezí a okrajů,“ popsala Varvara Skibina, autorka obrazů.

Původně se měly v Podniku objevit obrazy jen velkých formátů, interiér ale autorčiny plány pozměnil. „Původně bylo plánováno 12 velkých obrazů v rozměru metr krát metr. Když jsem přijela na instalaci, zjistilo se, že se některé z děl nevejdou, a muselo se improvizovat. Nakonec je k vidění 11 obrazů ve velikosti 100 x 100 centimetrů, čtyři obrazy ve formátu 40 x 40 centimetrů a čtyři obrazy 30 x 30. Celkem je tedy aktuálně na výstavě 19 obrazů a jeden velkoformátový je v záloze ve skladu,“ uvedla mladá autorka.

Pokud se hostům některý z obrazů zalíbí, mohou si ho odnést domů. Výstava je totiž prodejní. „Cena sady čtyř menších obrazů se pohybuje kolem pěti tisíc, velkoformátové obrazy stojí 16 tisíc korun,“ doplnila Varvara Skibina.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události