Káznici na Cejlu nabídne přes léto řadu kulturních akcí

Brno, 15. června 2019 – Minulý víkend káznici rozvibroval Ghettofest a s ním spojená akusticko-hudební instalace Káznice zní. Vedle ní tu návštěvníky překvapila stylová kavárna a relax zóna na nádvoří včetně pískoviště pro děti. Tím to však rozhodně neskončilo. Ghettofestem totiž léto v káznici teprve začíná.

kytara detail

Osmý ročník jedinečného brněnského festivalu proběhl k všestranné spokojenosti. Počasí vyšlo ideálně, technická uzavírka nakonec dění nijak zvlášť nepoznamenala a dav odhadem 4500 návštěvníků se pohodlně rozptýlil do všech lokalit festivalu, takže nedocházelo k tlačenicím. Vše se odehrálo bez problémů nebo konfliktů. Nejvíce fanoušků dorazilo na koncert United Flavour a největší překvapení byly Sochy v Bronxu. Performance divadelní skupiny Barev brněnského Bronxu, která působí v káznici, upozornila na fakt, že v této lokalitě i přes její pohnutou historii sochy nebo jiné umělecké počiny zcela chybí.

Pokud jste byli mezi návštěvníky Ghettofestu, věříme, že se na místo činu budete chít jistě zase vrátit. A jestli jste tam nebyli, zde máte další červnové příležitosti jak si rozšířit své kulturně-prostorové obzory.

19. června uvede Ensemble Opera Diversa pásmo tří koncertů Před létem. Konfrontuje v nich rané dílo Leoše Janáčka a jeho Suitu se zralou kompozicí Bély Bartóka a jeho Divertimenta. V české premiéře zazní snad až překvapivě tradiční Tři písně argentinsko-izraelského současného skladatele Osvalda Golijova. Sopranistku Janu Vondrů povede dirigentka Gabriela Tardonová. Začátek v 19.00, vstupenky (150/80) rezervujte na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

25. a 26. června se odehraje v rámci festivalu ProART současné poetické hudební divadlo o životě, lásce a smrti Orten_100_Ohnice: Kde tančí vítr… Multižánrový scénický projekt je věnovaný památce Jiřího Ortena. Začátky ve 20.00 (200,-)

29. června do káznice pronikne festival UPROSTŘED. Konkrétně Kabinet múz zde uvede The Experience – zážitek z návštěvy historického místa umocněný koncerty vybraných interpretů aktuální české a slovenské hudební scény. Zahrají Jay Delver, Mayen, Rány těla, Násilník a Mutanti hledaj východisko. Vstup zdarma.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...