Brněnský AntiOskar nabídne krátké ztřeštěné filmy

Brno, 26. února 2019 – Středisko volného času Lužánky – pracoviště Legato pořádá osmnáctý ročník festivalu ztřeštěných amatérských filmů „Brněnský AntiOskar“. Slavnostní večer, během něhož se budou udělovat vítězné sošky, se uskuteční v pátek 8. března od 19 hodin v Legatu.

divaci divacky film

Recesní přehlídka nabízí filmy, které vznikly původně jen proto, aby se pobavili sami tvůrci. To jediné, co mají filmy společné, je pokus o zobrazení dramatického děje. Součástí přehlídky je symbolické ocenění přihlášených filmů ve třech kategoriích: nejulítlejší film, nejlepší umělecký záměr a cena diváka. Filmy vybírá porota složená především ze studentů filmové vědy, filmových nadšenců a kritiků. Tvůrci nejlepších snímků dostanou sošku „Oskara“, která vznikla v keramickém ateliéru SVČ Lužánky pracoviště Lyska.

Z původního festivalu, který pořádalo několik kamarádů na televizi Tesla a zaslaných videokazet, se vyvinula unikátní přehlídka filmů z celé ČR i Slovenska. Od prvního ročníku došlo k velkému posunu v technologickém zpracování a zároveň s tím i v kvalitě filmů, a to nejen v technické rovině (titulky, hudba atd.), ale také v rovině scenáristické.

Filmy do „soutěže“ stále můžete zaslat, uzávěrka je v pátek 1. března 2019. Vstupné na slavnostní večer je 30 Kč.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...