Knižní novinky z Nakladatelství HOST

Brno, 28. května 2014 - Ať už sháníte novou knížku pro vlastní chvíle pohody, nebo hledáte tip na vhodný dárek, může vám být užitečný následující malý přehled knižních novinek nakladatelství HOST.

ctenarka-kveten2014

KruhyKruhy pod očima

Věroslav Mertl

Třetí kniha deníků, esejů a rozhovorů. Poslední literární dílo významného českého spirituálně orientovaného autora, prozaika, esejisty a básníka Věroslava Mertla, držitele Státní ceny za literaturu.

336 s., brož., 279 Kč

Muž jménem OveMuž jménem Ove

Fredrik Backman

Román o lásce, pořádném nářadí a o tom, proč je důležité jezdit saabem. Ovemu je padesát devět let. Řídí saab. Na pozici předsedy družstva vlastníků byl sice vystřídán už před pár lety (což on sám považuje za převrat) , ale to mu rozhodně nebrání ve vykonávání funkce strážce pořádku. Samozvaného strážce pořádku.

Román Fredrika Backmana o starém vzteklounovi humorně ztvárňuje řadu situací, které jsou nám důvěrně známé. Je to kniha, jež má svůj vlastní svět, ale zároveň nám říká něco důležitého o nás i naší době. Příběh se nese ve stejném duchu jako román Jonase Jonassona Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel nebo film Lepší už to nebude s Jackem Nicholsonem. Kniha se připravuje k vydání v dvaceti pěti zemích, chystá se rovněž její filmové zpracování.

328 s., váz., 329 Kč

KostičasKostičas

Samantha Shannonová

Příběh začíná v roce 2059. Devatenáctiletá Paige Mahoneyová pracuje v londýnském kriminálním podsvětí, kde působí jako jakási „spojka“ či „posel“ – je krajinochodec, zvláštní typ jasnovidce, a díky svým schopnostem se dokáže vnořit do mysli druhých lidí. Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá.

Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je Paige vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala… Fantasy mladé autorky (nar. 1991), bestseller deníku The New York Times, překládá se do pětadvaceti jazyků.

480 s., váz., 329 Kč

ČtvrtkyČtvrtky v parku

Hilary Boydová

Nejlepším dnem celého týdne se pro Jeanie stává čtvrtek, kdy chodí se svou vnučkou do parku. Najde v sobě Jeanie odvahu dát lásce druhou šanci, všem navzdory? V Británii prodáno více než 170 tisíc výtisků a 500 tisíc e-knih, práva na román prodána do osmnácti zemí.

336 s., váz., 299 Kč

Washingtonský dekretWashingtonský dekret

Jussi Adler Olsen

Demokratický guvernér Bruce Jansen právě vyhrál s velkým náskokem americké prezidentské volby. Oslava vítězství je však pokažena atentátem, při němž umírá jeho manželka. Kdo stojí v pozadí tragédie? Je vrahem opravdu místní podivín, nebo nitky sahají dál? Politický thriller od autora světoznámé série případů komisaře Mørcka z oddělení Q.

616 s., váz., 369 Kč

 

Klub osamělých srdcíKlub osamělých srdcí

Liselotte a Søren Hammerovi

Detektivní inspektor Simonsen se vrací do kodaňského oddělení vražd po zotavení z vážného infarktu. Kvůli jeho zdravotnímu stavu je mu přidělen vcelku bezvýznamný případ ‒ vyšetřování smrti pošťáka, které bylo původně uzavřeno jako nehoda... Třetí díl úspěšné série s komisařem Konradem Simonsenem.

408 s. váz., 329 Kč

Zlá ženaZlá žena

Marc Pastor

Barcelona, rok 1911. Chudinskou čtvrtí se šíří podivné zvěsti o příšeře, která v poslední době unesla několik dětí. Policie je bezmocná. Kniha je založená na skutečném případu, který otřásl Barcelonou na začátku dvacátého století. Hlavní roli v něm hrála „Upírka z ulice Ponent“, jedna z nejkrutějších vražednic své doby.

248 s., váz., 289 Kč

Poslední píseň z IsfahánuPoslední píseň z Isfahánu

Naïri Nahapétianová

Fascinující detektivní thriller ze země, kde mají ženy zakázáno zpívat. Šáh padl a Islámská republika Írán zakázala ženám zpívat na veřejnosti. Roxana, známá populární zpěvačka, musela z Íránu uprchnout. Přesto se však ještě jednou do rodného města Isfahánu vrací.

216 s., váz., 269 Kč

Bílá lviceNávrší

Vít Slíva

Jedenáctá sbírka básníka, který je už v povědomí současné české poezie zapsán dostatečně jasně a čitelně. Jako básník holanovské inklinace, věcí, jež míjejí, jako autor vysokých nároků, v mnohém i jako slavitel svého rodného Slezska či básník návratů.

108 s., brož., 219 Kč

Nakladatelství HOST

Vyšlo v Brno Business & Style

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...