Výtěžek benefičního koncertu pomůže dětskému domovu Dagmar

Brno, 19. února 2014 - Na brněnském hudebním nebi se v loňském roce zrodil mini festival Dagmar Music Fest. Jeho název je spojen s dětským domovem Dagmar, který sídlí v MČ Brno Žabovřesky. Pokud si chcete užít příjemný večer a zároveň podpořit děti z dětského domova Dagmar, přijďte poslední únorovou středu 26. února od 19 hodin do Kabinetu Múz. Výtěžek benefičního koncertu bude věnován dětem z tohoto dětského domova a použit výhradně na jejich kulturní aktivity.

dagmar music fest 2014

Za to, jak bude s penězi naloženo, odpovídá osobně ředitel domova Daniel Kusý. Ten k projektu DMF uvádí: „Osobně jsem několikrát přispěl na ulici drobnými na dětské domovy, ale pokud vím, do DD Dagmar nikdy žádné peníze nepřišly. Tak mě napadlo, že uděláme vlastní akci a všichni budou přesně vědět, kam jejich příspěvky jdou. A co takhle za svou podporu něco dostat? Třeba zábavu? Oslovil jsem svého kamaráda Toma Kelara a ten mi nabídl možnost a pomoc při uspořádání hudební večer v brněnském klubu Kabinet Múz. Ten nakonec převzal celou organizaci na sebe. Znám i pár muzikantů, kteří se zřekli honoráře a na DMF vystoupili,“ vysvětluje Kusý.

„První ročník vynesl přes 7 tisíc korun, které používáme na hrazení vstupenek do divadel, koncerty apod. Podpoříme tak i samotnou kulturu v Brně. Vstříc nám vyšla i brněnská divadla Husa na provázku a HA divadlo, které poskytují dětem vstupenky za zvýhodněné ceny,“ dodává Kusý.  

Díky loňskému úspěchu se bude Dagmar Music fest konat i letos. Konkrétně 26. února opět v brněnském klubu Kabinet Múz. Program bude pestřejší a veselejší. Na začátek vystoupí se svou divadelní improvizací Služebníci lorda Alfréda v programu Jukebox, po nich na pódium nastoupí rock-alternativní Plum Dumplings, výbušní My Dead Cat vracejíci se z německého turné a brněnské divy Čokovoko. Na závěr bude k tanci a poslechu pouštět desky Flowtek.

„Zatím vše děláme bez velkých sponzorů. Účinkující vystupují pouze za náklady, kamarád Michal Hluchý udělal plakát, fa Aetna ho vytiskne, fa Rendl vylepí, Metropolis otiskne program atd. Každý trocha přispěje. Je vidět, že když se chce, všechno jde,“ uzavírá ředitel dětského domova Dagmar Daniel Kusý
(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...