Voňavá výstava představí cukrářské řemeslo první poloviny 20. století

Brno, 13. dubna 2012 – Letohrádek Mitrovských otevírá v sobotu 14. dubna výstavu o vývoji cukrářského řemesla, cukrovinek a historii cukráren v Brně. Výstava nabídne pohled do fungování nejvyhledávanějších brněnských cukráren a slavných výroben cukrovinek první poloviny 20. století. Pro děti bude připraveno perníkové a bonbónové městečko a také voňavá výtvarná dína. Výstava je v Letohrádku Mitrovských přístupná až do 20. června vždy od středy do neděle od 10 do 16 hodin.

tomanova_cukrarna

Návštěvníci se mohou těšit na příběhy slavných cukráren, například Dorotíkovy, Tomanovy, Kolbabovy, ale také výroben cukrovinek první poloviny 20. stolatí jako byly Dimo, Bumba nebo Mirko. Součástí výstavy je interiér historické cukrárny (obchodu i výrobny) a četné ukázky zapomenutých cukrářských nástrojů, forem, reklam či receptů. Ve vybraných víkendových termínech budou probíhat ochutnávky cukrářských výrobků. Více informací na oficiálních stránkách Letohrádku Mitrovských letohradekbrno.cz.

(red), foto: Tomanova cukrárna, MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...