Skončily Letní shakespearovské slavnosti, v Brně je navšívilo přes 12 tisíc lidí

Brno/Praha, 5. září 2011 (MEDIAFAX) - Letošní ročník divadelního festivalu pod širým nebem s názvem Letní shakespearovské slavnosti, který se konal od 23. června do 4. září navštívilo celkem 81 tisíc lidí. Informovala o tom mluvčí festivalu Magdalena Bičíková.

vesele_panicky

Letošní novinkou byla hra Zkrocení zlé ženy s Tatianou Vilhelmovou a Romanem Zachem v hlavní roli. Většina návštěvníků (téměř 45 tisíc) viděla Shakespearovské slavnosti v Praze. V hlavním městě opět fungovaly dvě scény. Kromě tradičního prostoru v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu se pro festival v červenci otevřela i letní scéna na Hudební a taneční fakultě AMU na Malostranském náměstí 13.

V Ostravě slavnosti navštívilo přes 14 tisíc návštěvníků, do Brna jich zavítalo více než 12 tisíc a na Slovensku na festival zavítalo dohromady 10 tisíc lidí.

Festival uvedl i reprízy dříve úspěšných her. Nechyběla hra Jindřich IV. v úpravě a režii Lucie Bělohradské s Janem Dolanským, Norbertem Lichým a Ladislavem Mrkvičkou. Na programu zůstal i divácký hit Veselé paničky windsorské režiséra Jiřího Menzela s Bolkem Polívkou a Simonou Stašovou. Opakovaly se také inscenace Romeo a Julie nebo Antonius a Kleopatra.

Festival se již tradičně koná v Praze, Brně, Ostravě, Olšanech a na Slovensku.

 

Katerina Vlasáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...