West Side Story v podání Městského divadla Brno uspěla v Chorvatsku

Brno, 29. července 2011 (MEDIAFAX) - Městské divadlo v Brně se v rámci letního hostování na mezinárodní přehlídce v chorvatské Opatiji dočkalo úspěchu. Po West Side Story v jeho podání lidé ve stoje aplaudovali téměř čtvrt hodiny, řekla v pátek mluvčí brněnského divadla Lucie Broučková.

WestSideStory-MDB-250

Festival v chorvatské Opatiji hostí každý rok nejvýznamnější evropské soubory. Divadlo, koncerty, ale také filmy světové kinematografie se představují v divadlech, halách, hotelech, terasách, zahradách nebo ulicích. "Brněnský soubor předvedl svou verzi muzikálu West Side Story v kouzelné atmosféře amfiteátru Letní scény pro 4000 diváků. Obecenstvo nadšeně reagovalo už v průběhu představení po jednotlivých hudebních i velkých tanečních číslech," uvedla Broučková.

V závěru se Brňané dočkali stojícího obecenstva s téměř patnáctiminutovým potleskem.

West Side Story nastudoval v brněnském divadle v roce 1996 Stanislav Moša. "Po premiéře byla kritikou označena za nejlepší provedení na evropském kontinentu. Verze této známé brněnské scény se stala událostí. Kromě českých jevišť uspěla také v Belgii, Dánsku, Chorvatsku, Lucembursku, Německu, Nizozemsku, Portugalsku, Rakousku, Slovinsku a Slovensku," vyjmenovala mluvčí.

Po Chorvatsku se soubor s muzikálem chystá do Rakouska. "V Gars am Kamp se představí třítisícovému publiku v rámci festivalu Opern air," dodala Broučková s tím, že herci vystoupí 12. a 13. srpna na kouzelném hradním nádvoří.

Lenka Horáková, foto: Městské divadlo Brno

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události