Brno začalo spolu s francouzským Rennes připravovat výstavu o Janáčkovi

Brno, 11. května 2011 (MEDIAFAX) - Brno chystá společně s francouzským partnerským městem Rennes společné výstavy věnované hudebnímu skladateli Leoši Janáčkovi a fotografickému ztvárnění obou měst. Ve středu to řekl brněnský primátor Roman Onderka.

leos_janacek1926-250

"Vernisáž výstavy Po stopách Janáčka bude v Rennes letos v listopadu, u příležitosti uvedení jeho opery Její pastorkyňa, v rámci které spolupracuje Opera v Rennes s brněnským národním divadlem," řekl Onderka.

Druhá výstava Brno a Rennes – setkání pohledů bude zase fotografickým portrétem dvou partnerských měst, jež se obě podle Onderky vymykají turistickým konvencím. "Lidé v Rennes ji uvidí na podzim, příští rok se pak stejně jako expozice o Leoši Janáčkovi přesune do Brna," upřesnil primátor.

Koncepci obou výstav bude mít na starosti francouzský fotograf Guy Vivien, který na ní bude spolupracovat s renneskou operou. Umělecké a technické náklady na obě expozice si podle Onderky vyžádají 11 275 euro (asi 270 600 korun), Brno se bude na projektu podílet částkou 2500 euro (60 000 korun).

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...