17. ročník filmového celorepublikového Projektu 100 se zastaví i v Brně

Brno, 14. ledna 2010 - Projekt 100 organizuje Asociace českých filmových klubů a jeho podstatou je distribuce kvalitních a oceňovaných filmů formou putovní přehlídky ve vybraných kinech a v limitovaném termínu (od poloviny ledna do konce května). Akce se koná již od roku 1995 a k jejím hlavním cílům patří pravidelné uvádění kolekce hodnotných filmů do české distribuce. Tím obohacuje filmovou nabídku především artových kin a filmových klubů.

Film2

17. ročník Projektu 100 nabídne jak díla klasiků české i světové kinematografie (Andrzej Wajda, Gustav Machatý), tak výběr pozoruhodných archivních titulů, například snovou francouzskou grotesku Velká láska Pierra Étaixe. Celkem šest titulů představí kromě klasických děl i výběr nejnovějších snímků, které aspirují na to stát se v budoucnu milníky evropské kinematografie. Jde o Wajdovu pozoruhodnou adaptaci Iwaszkiewiczovy povídky Puškvorec, nejlepší polský snímek loňského roku Druhá strana mince debutanta Boryse Lankosze, nebo výtečně obsazenou tragikomedii Islanďana DaguraKáríhos názvem Dobré srdce. Kolekci doplňuje nový snímek legendárního britského režiséra Mikea Leigha Další rok.

Všechny filmy jsou uváděny v původním znění s českými titulky. Klasický němý film Erotikon z roku 1929 je uváděn s novým hudebním doprovodem.

17.–22. 1. 2011 / kino Scala / 17.30 a 20.00
1.–6. 2. 2011 / kino Art / 18.45 a 21.00


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...