Brněnský soud uložil prospěšné práce muži, jenž vylil výkaly v obchodním centru

Brno, 6. srpna 2012 (MEDIAFAX) - Městský soud v Brně uznal v pondělí vinným čtyřiatřicetiletého Jiřího Primu, který letos na začátku roku vylil v obchodním centru kbelík vlastních exkrementů na schody. Muž dostal trest 300 hodin obecně prospěšných prací, řekla  mluvčí soudu Gabriela Stočková.

lejno-vykal

"Soud uznal obžalovaného vinným z výtržnictví a poškození cizí věci," uvedla Stočková. Podle ní si Prima ponechal lhůtu na rozmyšlenou pro případné odvolání. Obžaloba muže vinila z toho, že v lednu a únoru vylil ve Velkém Špalíčku z přineseného kbelíku blíže neurčenou tekutinu s výkaly.

Jak již dříve informovala agentura Mediafax, Prima si za svým jednáním stojí. "Nevylučuju opakování tohoto činu. Vždy když přijdu do areálu Velkého Špalíčku v Brně, zaútočí proti mně zaměstnanci bezpečnostní služby. Napadají můj zevnějšek a také zavazadlo, v němž je uložená tichá fena pražského krysaříka," zdůvodnil dříve Prima.

Ten se u jiného hlavního líčení zpovídal také z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Důvodem jsou konflikty s obyvateli domu v Leitnerově ulici, kde žije. S převážně romskými sousedy se hádá kvůli zápachu na chodbě a údajnému vykrádání sklepa. Jednu z žen a její dítě měl dokonce napadnout s velkým hřebíkem v ruce, jako zbraň mu měly posloužit i lať nebo nůžky.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...