Kriminalisté marně hledají muže, který s nožem vyloupil deset barů a heren

Brno, 3. ledna 2012 (MEDIAFAX) - Brněnští kriminalisté pátrají po asi čtyřicetiletém muži, který má na svědomí loupežné přepadení baru na Veveří. S nožem v ruce si tam vynutil od obsluhy 19 000 korun, řekla v úterý policejní mluvčí Andrea Straková s tím, že muž má na svědomí zřejmě i dalších deset loupeží ve městě. Při listopadové loupeži na Veveří muže zachytila průmyslová kamera. "Podle způsobu provedení a popisu je pravděpodobné, že obdobných přepadení heren a barů v rámci Brna má na svědomí mnohem více, nejméně však deset," řekla Straková.

Nuz-v-ruce-01

Muž s černými krátkými vlasy má podle policejní mluvčí přibližně čtyřicet let, je 170 centimetrů vysoký a má střední postavu. "Mluví jasně česky, bez přízvuku. Bývá oblečený do tmavého bomberu, který je uvnitř oranžový. Bundu si podle potřeby obrací," upřesnila Straková. Při přepadení se podle ní maskuje červenobílou šálou a peníze si odnáší v tmavé aktovce.

Policie požádala v úterý prostřednictvím mluvčí veřejnost o spolupráci při identifikaci muže. "Veškeré případné poznatky nebo svědectví mohou lidé ohlásit na tísňovou policejní linku 158," řekla Straková.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...