Hasiči v Brně vyprošťovali auto, které samo sjelo ze schodů a nabouralo do zdi

Brno, 12. prosince 2011 (MEDIAFAX) - Neobvyklý případ zaměstnal v pondělí dopoledne brněnské hasiče - vytahovali vozidlo, které samo sjelo ze schodů. Informoval o tom mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Řidič nechal zaparkované vozidlo BMW 525 nad schody vedle vchodu do Právnické fakulty Masarykovy univerzity. "Auto se zřejmě samovolně rozjelo. Muž jej pak našel pod schodištěm, kde se zastavilo těsně před betonovou zídkou," popsal Haid s tím, že auto sjelo z dvojitého schodiště s osmi schody.

auto-sjelo-ze-schodu-brno

Zásah hasičů ztěžoval kabel elektrického vedení, kvůli kterému nebylo možné použít k vytažení jeřáb. "Jednotky vozidlo vytáhly pomocí technického vozu, dřevěných desek, trámů a lana s navijákem," uvedl Haid. Podle něj se vozidlo nijak nepoškodilo a za 40 minut se dostalo zpět k majiteli.

Lenka Horáková, foto: HZS JMK

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...