Dvacet úspěšných let hotelu Holiday Inn Brno

Brno, 30. dubna 2013 - Již rovných dvacet let úspěšného fungování na trhu před nedávnem oslavil hotel Holiday Inn Brno, který neodmyslitelně patří k naprosté špičce mezi ubytovacími kapacitami jihomoravské metropole. Když vedení hotelu přebírala jeho současná ředitelka Beatrice Vojtková, měla před sebou velké cíle, mezi kterými bylo i dovést hotel k jeho 20. narozeninám. Naštěstí byla již u přípravných prací na otevření hotelu se zkušenostmi z různých pozic, znalostí prostředí či vývoje společnosti.

Holiday Inn Brno01

Dvacet let na trhu – to už je pořádný důvod k oslavě a bilancování...

Určitě. Je to přece jen doba, která patří jedné generaci. Na začátku vše nové, neotřelé, nevyzkoušené. 90. léta přinesla nový způsob obchodování, chování zákazníků, nastal vývoj ve všech oblastech trhu. Poté období menších krizí, což přineslo každému nutnost najít novou cestu, a teď snad stojíme před obdobím zrání. Změnilo se za tu dobu hodně. Hotel prošel řadou rekonstrukcí, která změnila interiér i exteriér. Rozšířil své služby v konferenčním segmentu a nabízí více odbytových středisek, jakož i možnost kvalitního odpočinku.

HolidayInn-IMG 0560a

Jak vzpomínáte na dobu, kdy jste vedení hotelu Holiday Inn Brno přebírala, byla to výzva?

Výzva to byla skutečně veliká. Přišla jsem s nástupem krizového období a bylo nutné nejen se naučit reagovat na změněnou poptávku ze strany hostů, ale samozřejmě vybalancovat s tím i snižování na straně nákladové. Hledat alternativy, rezervy apod.

Co byl pro vás doposud ten největší úkol?

Nebát se obecného předsudku, který říká, že žena nemá šanci stát se šéfem hotelu. Nyní jsem přesvědčena, že vlastnosti, které jsou ženám vlastní, jako empatie, smysl pro rovnováhu mezi pracovním a rodinným životem, jsou v byznysu výhodou. Navíc jsem narozena ve znamení Váhy, které mají tendence hledat harmonická řešení, což je mnohdy náročné, ale snad férové.

HolidayInn-IMG 3335

HolidayInn IMG99266a

A co pro vás bylo nejvíce inspirující?

Umět poznávat lidské vlastnosti, jak u hostů, či spolupracovníků. Staré pravidlo říká, že všem za dost nejde udělat, ale myslím si, že při troše snaze a zdravého rozumu, uznání na druhé straně má cesta zelenou.

Je výhodou, že hotel Holiday Inn Brno leží v těsné blízkosti brněnského výstaviště? Jak se to projevuje na zájmu ze strany hostů?

Lokalita hotelu je to, co bývá hlavním bodem volby hostů. Blízkost k výstavišti skýtá zajisté pohodlnost pro vystavovatele a obchodní návštěvníky veletrhů, pro návštěvníky koncertů, sportovních událostí, pro účastníky řady velkých konferencí, sjezdů. Brněnský výstavní areál nabízí nesmírnou variabilnost. Navíc bezproblémový příjezd a možnost tisíců parkovacích míst je prioritou.

HolidaInn CF013940-2
HolidayInn IMG 6818

Nabízíte 200 dvoulůžkových pokojů – v jakých kategoriích či pro jaké typy hostů?

Pro hotelové hosty máme připravené ubytování nejen ve standardních pokojích, ale i v luxusnějším vybavení až po apartmá. Požadavky na standard hotelu řetězce Holiday Inn jsou skutečně v mnohém vyšší, než je dáno jednotnou hotelovou klasifikací v rámci Hotelstars Union.

Kromě ubytovacích kapacit má hotel Holiday Inn Brno také bohaté kongresové zázemí. Jaké typy kongresů se zde například mohou konat?

Ano, naše kongresová hala je stavbou velmi nadčasová a umožňuje velkou variabilitu a skýtá prostor pro akce až pro 400 osob. Svou polohou nabízí možnost zcela oddělit dění od hotelové části a naopak být prostřednictvím pasarelu jeho součástí. Nabízíme prostory pro konference, semináře, jednání typu „one to one", společenské události a mnohé jiné. Terasa, další jednací místnosti a hotelové salónky jen rozšiřují možnosti. Fantazii se meze nekladou.

HolidayInn-pokojIMG 3708a
HolidazInn-Foto Tino9
HolidayInn-AlfaBeta skola

Co ostatní zázemí hotelu – odpovídá trendům 21. století?

Jedna z poslední věcí, které jsme pro hosty připravili, je renovace místa pro odpočinek. Relax-Zone, jak říkáme novému středisku, nabízí skutečně příjemné prostředí s nádherným výhledem na okolní pisárecké lesy, které mění dle ročních období svou barevnost a je stále se na co dívat. Navíc proslulá architektura města Brna se svým pohledem na střechy od kostela na Petrově až po pavilón Z je úžasná. Určitě musím doplnit, že zde hosté najdou aktivní část ve formě MiniGymu s posilovacími stroji a kardiostroji značky Panatta, linie Pininfarina, saunu s venkovním ochlazovacím bazénkem a masáže. Jen navštívit toto místo je odměnou.

Kde má hotel své nové cíle?

Samozřejmě být na brněnském trhu skvělým místem pro setkávání lidí z míst blízkých i vzdálených, za účelem obchodu, účasti na akci, kde získají nové poznatky nebo i prožití svých volných chvil. Pokud mám být konkrétnější, snažili jsme se již charakterem oslav našeho výročí ukázat, že jsme místem otevřeným nejen světu, ale hlavně Brňanům.

I když nejsme v centru městského dění, máme i pro ně své místo. Naše restaurace Prominent například skýtá jedinečné prostředí k setkávání nad chuťově vyrovnanými jídly. Je na místě připomenout, že hotelová restaurace není místním zakázaná. Naopak je zárukou kvality. A ta, jak víte, není v dnešní době na řadě míst konstantní. A pokud by hosté namítali, že je cenově nepřístupná, tak jsem přesvědčena o tom, že jen ten, kdo nezkusí, neocení a opak bude pravdou.

HolidayInn reditelka

Co byste popřála hotelu do dalších dvaceti let?

Mít stále co nového nabízet a zůstat jednou z prvních voleb hostů při hledání svého ubytování při návštěvě Brna.

-PR-

Vyšlo v Brno Business & Style

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...