Na trh vstupuje nová Banka CREDITAS

Brno, 2. listopadu 2016 - Po získání bankovní licence vstoupí v lednu 2017 na trh Banka CREDITAS, dosavadní jednička trhu záložen. Prosadit se chce zejména ve zhodnocování úspor, financování firem a v cizoměnových operacích. Velký zájem očekává už od počátku u spořicího účtu.

banka creditas

„Budeme bankou se silnými českými kořeny: máme českého majoritního vlastníka, chceme financovat místní firmy a projekty. Navážeme také na to, v čem jsme za 20 let ukázali kvalitu, tedy na zhodnocování úspor, financování českých SME a platební styk v cizích měnách,“ říká předseda představenstva CREDITAS Vladimír Hořejší.

Od ledna nabídne banka spořicí účet s atraktivní úrokovou sazbou a především bez pásmového úročení. Ten považuje za zásadní produkt pro retail. Nabídku zhodnocení doplní termínované vklady, v průběhu roku 2017 pak nabídka investičních produktů. Pro firmy nabídne banka vedení firemních účtů zdarma. Jádrem nabídky zůstanou firemní úvěry šité na míru individuálním potřebám. Silná chce být banka i v oblasti cizoměnových služeb.

CREDITAS byla založena jako záložna v roce 1996. Po změně jména a přemístění centrály do Olomouce v roce 2010 se stala jednou z nejrychleji rostoucích záložen v Čechách a na Moravě. V současné době má téměř 20 tisíce klientů/členů a bilanční sumu převyšující 10 mld. Kč. Aktuálně má 14 poboček a je jedničkou v segmentu družstevních záložen. V říjnu 2016 získala bankovní licenci a od ledna 2017 bude na trhu působit jako Banka CREDITAS. Majoritním vlastníkem záložny je finančník a investor Pavel Hubáček.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...