Průzkum: 7 z 10 lidí preferuje placení kartou

Brno, 4. února 2014 - Téměř sedmdesát procent majitelů platebních karet upřednostňuje placení kartou před hotovostí. U majitelů bezkontaktních platebních karet je pak výrazně oblíbenější možnost platit bez nutnosti zadávat osobní PIN. Vyplynulo to z výsledků průzkumu společnosti MasterCard.

platebni karta

„Lidé si velmi dobře uvědomují hlavní výhody bezkontaktního placení, kterými jsou především rychlost a bezpečnost. Téměř 70 % držitelů bezkontaktních platebních karet oceňuje, že u částek do 500 Kč není nutné zadávat PIN. Svou kartu držitelé při bezkontaktním placení nedávají z ruky, a proto ji mají neustále pod kontrolou,“ říká Richard Walitza, ředitel pro rozvoj mobilních plateb a inovací společnosti MasterCard Europe pro ČR a Slovensko.

Celých 47 % lidí využívá kartu k placení dvakrát až třikrát týdně, 16 % lidí pak platí kartou dokonce denně. Nejčastějším zbožím, za které platí kartou, uváděli respondenti průzkumu jídlo a oblečení. Na prvním místě je zmínilo celých 67 % lidí. Následují platby na benzinových stanicích a online nákupy. V budoucnu projevili respondenti největší zájem hradit platební kartou poplatky u lékaře, na poštách nebo ve veřejných institucích.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...