GE Money Bank zavádí jako první v ČR biometrické podpisy

Brno, 28. ledna 2014 - GE Money Bank nahradí papírové dokumenty Signpady, které zaznamenají podpisy klientů v biometrické podobě. Banka zavádí tuto technologii jako první finanční instituce v ČR. Do konce roku 2014 budou zařízení na snímání podpisů k dispozici na všech českých pobočkách banky. „Všechny smlouvy budeme nově ukládat do zabezpečeného archívu, kde jsou zákazníkům kdykoliv k dispozici,“ říká Štěpán Pittauer, projektový manažer GE Money Bank.

GE MONEY Bang signpady

Signpady dokážou klienty rozpoznat bez ohledu na jejich aktuální rukopis. Až 60 % zákazníků má totiž problém napodobit svůj podpisový vzor.

„Signpady zaznamenávají kromě grafické podoby podpisu i další parametry, například tlak na podložku, rychlost, směr tahu, akceleraci i úhel podpisu klienta a zvyšují tak pravděpodobnost shody s podpisovým vzorem,“ doplňuje Pittauer s tím, že napodobit a zfalšovat biometrický podpisový vzor je prakticky nemožné. Výhodou biometrického podpisu je i to, že má neomezenou dobu platnosti a není třeba jej obnovovat.

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...