Kariérní centrum Masarykovy Univerzity pořádá 1. ročník JobAcademy

Brno, 23. dubna 2013 - Kariérní centrum Masarykovy univerzity pořádá 1. ročník nového vzdělávacího projektu JobAcademy, který je svou formou v současnosti jediným univerzitním projektem tohoto druhu v ČR. Cílem projektu je doplňovat a rozšiřovat studentům odborné univerzitní vzdělání o schopnosti a dovednosti potřebné pro úspěch absolventů univerzity na trhu práce.

ilustracni foto jobacademy

JobAcademy se uskuteční 25. dubna 2013 v kongresových prostorách Hotelu Continental Brno. Během dne proběhne simultánně 7 přednášek, 5 druhů workshopů a doprovodný program, ve kterém je zahrnuto psychodiagnostické testování, profesionální líčení a focení na životopisy. Celodenní setkání zakončí afterparty CelebJAtion. Očekávaná účast je až 700 studentů či absolventů                  Masarykovy univerzity. Záštitu nad akcí převzal ministr školství Petr Fiala.

Účastníci programu se během přednášek setkají s úspěšnými osobnostmi z profesního prostředí, odborníky na vybraná témata a lektory seberozvojových technik či psychology. Letošní JobAcademy je tématicky uchopena široce. „Program navazuje primárně na kurzy a semináře, které poskytujeme studentům během celého školního roku na Kariérním a Poradenském centru Masarykovy univerzity. Tato nabídka je na JobAcademy široce rozšířena díky spolupráci se zástupci jednotlivých externích firem a institucí, “ vysvětluje  Pavla Horáková, personální konzultantka Kariérního centra MU.

"Cílem JobAcademy je prostřednictvím příběhů výrazných osobností studenty nejen inspirovat a motivovat, ale ukázat jim, že je třeba být aktivní a učinit první krok. Od podobných motivačních přednášek se tak JobAcademy liší svou interaktivitou. Po každé přednášce účastníci udělají konkrétní věc – například si stanoví kariérní cíl, který jim za rok v obálce pošleme zpět,“ doplňuje projektový koordinátor Radoslav Pittner.

Součástí hlavního přednáškové panelu jsou také pětiminutové prezentace založené na skutečných příbězích několika absolventů Masarykovy univerzity o neobvyklém způsobu hledání práce. Podrobné informace o jednotlivých přenáškách, workshopech a řečnících jsou k nalezení na jobacademy.cz


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...