O vstup do Innovation parku usilovalo 41 firem. V užším výběru je šest z nich

Brno, 15. března 2013 – Do konce února se mohly začínající firmy s globálními ambicemi hlásit do programu Innovation park Jihomoravského inovačního centra. Celkem o podporu s rozvojem podnikání zažádalo 41 firem, do užšího výběru vybral konzultační tým JIC šest z nich. Ty budou 27. března usilovat o přijetí do Innovation parku před komisí expertů v níž zasednou podnikatelé Michael Rostock, Jan Všianský a Gabriel Berdár, informovala za JIC Helena Továrková.

jic vyber

Do finální šestice se probojovaly projekty CaverSoft a Vkládej, absolventi podnikatelského akcelerátoru StarCube na JIC, dále novozélandský PagePulse, jehož česká odnož vznikla ve spolupráci s JIC jako pilotní projekt „born global" firmy. Mezi finální šesticí je například i projekt sítě samoobslužných čerpacích stanic nebo služba Sledovanitv.cz nabízející komplexní řešení pro sledování televize na počítači.

„O vstup do Innovation parku se mohou ucházet firmy, které nejsou starší více než tři roky, mají do deseti milionů korun obratu a podařilo se jim získat minimálně jednoho platícího zákazníka," uvedl hlavní konzultant JIC Miloš Sochor. „Dalšími podmínkami je inovativní produkt či služba a především ambice stát se rychle lídry trhu minimálně na úrovni Česka," doplnil. Výběr firem do Innovation parku se odehrává dvakrát ročně, na jaře a na podzim, zájemci musí předložit Executive Summary a finanční plán firmy.

JIC Innovation park v současnosti pomáhá k rozvoji padesáti high-tech firmám z oblasti ICT, softwarového inženýrství, počítačové bezpečnosti, strojírenství, biotechnologií, robotiky a dalších oborů. Začínajícím společnostem nabízí především ucelený komplex služeb, který je zaměřený na rychlý růst a expanzi na globální trhy. Firmy mohou v Innovation parku získat také zázemí v podobě kanceláří či laboratoří.

foto: archiv JIC


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...