Do StarCube Jihomoravského inovačního centra se přihlásilo 45 týmů z 15 zemí

Brno, 22. ledna 2013 - Do pátého běhu startup akcelerátoru StarCube se hlásí 45 projektů z 15 zemí. Zájem projevily týmy z Itálie, Jordánska, Číny, Arménie, Palestiny, Ruska nebo Maďarska. Registrace přijímalo Jihomoravské inovační centrum (JIC), které akcelerátor zaštiťuje, do neděle 20. ledna.

StarCube mentor2

Více jak polovina přihlášek dorazila v posledním týdnu před uzávěrkou. Poprvé bylo přihlašování do StarCube otevřeno i zahraničním týmům, program se totiž uskuteční pilotně kompletně v angličtině. Poprvé také organizátoři omezili možnost přihlášení pouze na týmy, nemohli se tedy jako dříve přihlašovat jednotlivci, kteří se chtěli k některému z týmů přidat.

Všichni přihlášení nyní do středy 23. ledna dodají podrobné CV i detailnější byznys plány, na začátku února je čeká výběrový víkend StarCube Jam. Rozhodnutí o přijetí do tříměsíčního programu bude vybraným týmům oznámeno do 6. února.  Samotný program akcelerátoru odstartuje 19. února několikadenním bootcampem a vyvrcholí 15. května závěrečnou StarCube show s vyhlášením vítězů.

Do uplynulých čtyř běhů StarCube se přihlásilo již více než 500 zájemců, program pomohl nastartovat 36 týmů s vlastními projekty, ze kterých vzniklo 11 firem. Tyto firmy vytvořily přes 70 nových pracovních míst a šest z nich získalo investici v souhrnné hodnotě jeden milion amerických dolarů.

Zdroj a foto: JIC


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...