Brněnský TESCAN loni téměř zdvojnásobil tržby na 659 milionů

Brno, 30. dubna 2012 (PROTEXT) - Brněnský výrobce rastrovacích elektronových mikroskopů TESCAN, a.s. vykázal v roce 2011 téměř osmdesátiprocentní nárůst tržeb oproti roku předchozímu: v roce 2010 utržil za své produkty 376 milionů korun a loni to bylo již 659 milionů. Informoval o tom předseda představenstva společnosti Jaroslav Klíma. „Minulý rok akceleroval růst společnosti. Oněch 80 % podává hmatatelný důkaz o vynaloženém úsilí a vysoké kvalitě práce všech zaměstnanců TESCANu," uvedl Klíma.

Graf-rust-01

Ruku v ruce s růstem tržeb jde i zvyšování personálních kapacit společnosti. Zatímco na konci roku 2010 měl TESCAN 112 zaměstnanců, v tomtéž období o rok později zaměstnával 152 lidí, což představuje meziroční nárůst o 35 %. Postupná expanze firmy dále pokračuje. To dokazuje i další zvýšení počtu zaměstnanců na 162 v prvním čtvrtletí roku 2012, stejně jako růst tržeb: za první tři měsíce vzrostly v porovnání s prvním kvartálem roku 2011 o čtvrtinu.

Úspěch společnosti podtrhuje rovněž skutečnost, že Jaroslav Klíma získal letos v únoru prestižní ocenění Technologický podnikatel roku 2011 v České republice a již podruhé ocenění Podnikatel roku Jihomoravského kraje. Obě ocenění jsou udílena v rámci světově uznávané soutěže Podnikatel roku, kterou každoročně pořádá společnost Ernst & Young.

Mikroskopy značky TESCAN používají společnosti a vědecké instituce zabývající se například nanotechnologiemi či materiálovým inženýrstvím téměř po celém světě. Mezi největší odběratele patří firmy ve Spojených státech, Rusku, Německu a v posledních letech také v Číně. TESCANu se v loňském roce zároveň podařilo proniknout na další perspektivní trhy, například do Latinské Ameriky, kde zaznamenal úspěšné prodeje především v Brazílii a Peru. Současně se také povedlo obnovit prodej přístrojů do Austrálie.


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 jk 2012-05-07 19:31
Super zpráva. Více takových Tescanů a méně prodejen Tesco a dalších zahraničních distributorů odpadků.
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...