VUT

Konference představí potraviny jako motor regionální ekonomiky

Brno, 2. března 2012 – Konference na téma jídlo z blízka se uskuteční v sobotu 10. dubna v Brně. Na setkání se čeští i zahraniční experti podělí o své zkušenosti s využitím místních gastronomických tradic a regionálních potravin k rozvoji udržitelných forem stravování a gastronomie. Konference se také zaměří na možné využití gastronomie jako nástroje budování udržitelného cestovního ruchu v Jihomoravském kraji a Brně. Na konferenci se spolu s experty setkají podnikatelé působící v oborech obchod, cestovní ruch, gastronomie i politici a zástupci místní správy a akademické obce.

Významní čeští i zahraniční experti se podělí o poznatky v oblasti zapojování gurmánských tradic a dědictví do řízení turistických destinací, výhod „jídla z blízka“ pro místní ekonomiku a podnikatele, kultury jídla a další témata. Účastníci budou mít možnost diskutovat s odborníky v oboru o výhodách a výzvách, spojených s uplatňováním produktů od místních producentů v gastronomii a veřejném stravování v Jihomoravském kraji a městě Brně.

Během dne budou mít účastníci konference možnost ochutnat občerstvení a oběd z regionálních potravin, připravených dle zásad Slow Food a zhlédnout prezentaci regionálních potravin s ochutnávkou. 

Organizátorem konference je sdružení Slow Food Brno, člen mezinárodního hnutí Slow Food. Posláním Slow Food Brno je pomáhat lidem v Brně učit se vážit si kultury jídla, a chránit a vychutnávat tradiční regionální pokrmy a produkty místních zemědělců, vyráběné řemeslným způsobem. „Chceme místním podnikatelům a politikům ukázat, že využití produktů od regionálních zemědělců v gastronomii přináší mnoho výhod pro všechny zúčastněné strany“, říká Tomáš Václavík, předseda sdružení Slow Food Brno. Více informací a registrační formulář najdou zájemci na oficiálních stránkách sdružení.

Konference Jídlo z blízka pro jižní Moravu předchází 2. ročníku gastronomických slavností Jídlo z blízka 2012. Záštitu konferenci poskytl hejtman Jihomoravského kraje pan Michal Hašek.


Související články:

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit