Výstavba CTParku pokračuje, developer získal miliardový úvěr

Brno, 22. dubna 2011 (MEDIAFAX) - Developerská společnost CTP Invest v pátek podepsala smlouvu s ČSOB o financování druhé fáze výstavby CTParku Brno. Informovala o tom banka. Úvěr ve výši téměř 50 milionů eur (asi 1,2 mld. Kč) na nové financování je určen k podpoře výstavby druhé fáze průmyslové zóny CTPark Brno. Celková předpokládaná výše investice dosáhne 95 milionů eur (asi 2,3 mld. Kč).

 

terasa

„Tato transakce potvrzuje, že ČSOB financuje profesionálně připravené developerské projekty. Ve srovnání s předkrizovým obdobím rozhodně vzrostly nároky na kvalitu projektů a strukturu financování. Tento projekt však náročné parametry rozhodně splňuje,“ uvedla Lenka Kostrounová, ředitelka financování nemovitostí v ČSOB.

 

Financovaný projekt je pokračování průmyslové zóny CTPark Brno, která je už zcela dokončena a plně pronajata. Developerská společnost CTP Invest vyhrála výběrové řízení na odkup pozemků o rozloze 42 hektarů pro průmyslovou výstavbu od města Brna. Už nyní jsou podepsané smlouvy na pronájem 90 tisíc metrů čtverečních především se současnými klienty. Výstavba, která by měla být dokončena během následujících pěti let, zahrnuje celkem 11 budov. Ty budou pronajaty společnostem, zabývajících se hi-tech, automobilovou výrobou a elektronikou. Tyto společnosti pro brněnský region v CTParku vytvoří více než 4000 pracovních míst.

CTP je vedoucím developerem komerčních nemovitostí v České republice. Hlavní činností společnosti je síť 36 CTParků, které se nacházejí po celé České republice, Slovensku, Rumunsku a Polsku. Další součástí aktivit společnosti je Spielberk Office Centre v Brně (vlajková loď kancelářských projektů CTP), Axis Office Park a CTZone (inteligentní řešení pro malé a střední podnikatele). Celková plocha, kterou CTP provozuje, představuje 1,7 milionu metrů čtverečních, očekávaný příjem z pronájmu pro rok 2011 činí 105 milionů eur.

 

Libor Popela

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...