Třináctý ročník ankety Brno TOP 100 zná vítěze!

Brno, 10. června 2015 - Třináctý ročník ankety Brno TOP 100 s podtitulem „Kdo hýbe Brnem“, pořádané časopisem Brno Business & Style (vydavatelství CCB), zná své vítěze! Výsledky ankety byly vyhlášeny v úterý 9. června 2015 na podnikatelském setkání a společenském večeru v prostorách Hvězdárny a planetária Brno. Anketa se konala pod záštitou brněnského primátora Petra Vokřála.

phoca thumb l Brno TOP 100 rocnik 2015-vyhlaseni vysledku ankety 041

Organizátoři ankety Brno TOP 100 ocenili sto nejvýznamnějších brněnských firem, sto nejvýznamnějších osobností a sto nejvýznamnějších organizací, které v roce 2015 nejvíce hýbou Brnem. O vítězích ve dvoukolovém hlasování rozhodla veřejnost. V obou kolech obdrželi organizátoři přesně 23 690 platných hlasů.  

Mezi vítězi je letos 17 nováčků
V letošním ročníku se ve všech kategoriích poprvé umístilo celkem 17 absolutních nováčků. Mezi TOP 100 firmami se poprvé umístily například cestovní kancelář Brenna, reklamní agentura MARCO či společnost Potrusil.

Mezi oceněnými organizacemi letos poprvé najdete například Biofyzikální ústav Akademie věd ČR, Centrum pro rodinu a sociální péči, Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka či univerzitní tým amerického fotbalu VSK VUT Brno Alligators.  

A mezi osobnostmi ankety Brno TOP 100 se letos poprvé umístili například primátor města Brna Petr Vokřál, politici Klára Liptáková, Jasna Flamiková a Matěj Hollan, či dálková plavkyně Jana Pechanová.  

„Naši anketu chápeme jako příležitost ke zvýraznění obecného povědomí o podnikatelské a obchodní činnosti v Brně a okolí, ke zvýšení prestiže regionálních firem. Současně chceme veřejnosti představit významné brněnské osobnosti a organizace, které se svou prací podílejí na významu, rozvoji, dobrém jméně a prosperitě našeho města,“ vysvětluje záměr ankety Ing. Tomáš Večeřa, ředitel vydavatelství CCB.

Své favority nominovala široká veřejnost
Hlasování probíhalo dvoukolově. V prvním kole dostala možnost nominovat své favority i široká veřejnost. Nominace probíhala na internetových stránkách www.iBrno.cz. Do druhého kola postoupilo v každé kategorii 200 kandidátů s největším počtem hlasů. Ve druhém kole hlasovali pouze kandidáti nominovaní veřejností v úvodním kole. Součtem jejich hlasování pak vznikl konečný výsledek ankety.

„Věříme, že otevřenost ankety co nejširší čtenářské obci v úvodním kole i součet hlasů kandidátů z druhého kola přináší inspirativní výpověď o vnímání stavu na brněnské společenské i obchodní scéně,“ dodává ředitel vydavatelství CCB Tomáš Večeřa.

Podrobné výsledky letošního ročníku ankety včetně fotografií ze slavnostního večera naleznete zde

Brněnské události roku 2014
Zatímco anketa Brno TOP 100 s podtitulem "Kdo hýbe Brnem?" zná letos své vítěze z řad firem, osobností a organizací již potřinácté, teprve podruhé hlasovali čtenáři časopisu Brno Business & Style a portálu iBrno.cz také v anketě s podobným titulem „Co hýbe Brnem?" a vybírali přitom, jaká událost v uplynulém roce byla z jejich pohledu pro Brno nejvýznamnější nebo prostě nejsympatičtější. Pořadí nejvýznamnějších událostí roku je následující:  

  1. 60. výročí otevření Brněnské hvězdárny
  2. Vybudování SONO CENTRA
  3. Rekonstrukce Zelného trhu
  4. Otevření VIDA! science centra
  5. Zprovoznění CEITECu (ceiteku) Masarykovy univerzity
  6. Přehlídka ohňostrojů Starobrno Ignis Brunensis
  7. Výročí 95 let Masarykovy univerzity
  8. Zprovoznění světelné fontány u Janáčkova divadla
  9. Výročí 115 let Vysokého učení technického v Brně
  10. Noc kostelů

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...