Masarykova univerzita zlepší jazykové vzdělávání studentů i pedagogů

Brno, 5. července 2012 (MEDIAFAX) - Na 16 jazykových kurzů pro pedagogy a 90 pro studenty vznikne během tříletého projektu Impact, který realizuje Masarykova univerzita v Brně s dalšími školami. Jazykové znalosti absolventů vysokých škol musí reagovat na vývoj potřeb na trhu práce, řekla Hana Reichová z univerzity.

masarykova_univerzita_00vii35-250

Díky projektu, který začal fungovat v květnu, zlepší jazykové dovednosti pedagogové i studenti. "Jazykové znalosti absolventů musí reagovat na vývoj potřeb na trhu práce a zajistit jejich konkurenceschopnost v mezinárodním měřítku. Tomu je potřeba přizpůsobit také metody učení, ale i testavací a hodnotící nástroje," řekla Reichová, ředitela Centra jazykového vzdělávání Masarykovy univerzity a hlavní řešitelka projektu.

Projekt bude obsahovat zahraniční stáže, semináře a workshopy. Výsledkem budou také studijní materiály v podobě příruček, ale i speciální testovací sady pro konkrétní jazyky a fakulty. Výstupy by měla v prvních třech letech realizace projektu využít na 1460 pedagogů a přes 7000 studentů.

Kromě Centra jazykového vzdělávání na Masarykově univerzitě realizují projekt jako partneři také Technická univerzita v Liberci, Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové a České a slovenské asociace učitelů jazykových center na vysokých školách. Do práce na projektu se dále zapojí dvacítka zahraničních lektorů, konzultantů a evaluátorů z dvanácti zemí světa.

Projekt získal finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ve výši 66 milionů korun.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...