V Brně se letos během zimy topilo o 36 dní méně než v loňském roce

Brno, 8. června 2012 (MEDIAFAX) - Brněnské domácnosti topily letos v zimě o 36 dní méně než v předchozím roce. Výkyvy počasí ale přinutily Teplárny Brno krátce obnovit dodávky tepla do domů a bytů v jihomoravské metropoli ještě v polovině května, řekla v pátek  mluvčí Tepláren Brno Jiřína Veselá.

radiator

Poslední topnou sezonu zahájily brněnské teplárny loni 8. října. Dodávky přerušily poprvé letos 28. dubna, pak ale 14. května kvůli razantnímu poklesu teplot opět na týden dodávky tepla obnovily. K definitivnímu ukončení distribuce tepla do domácností přikročil podnik 21. května. "V meziročním srovnání se letos v Brně topilo o šestatřicet dní méně než loni, řekla Veselá.

Zahájení, přerušení a ukončení dodávek tepla se odvíjí od průměrných denních teplot venkovního vzduchu a prognózy počasí podle Českého hydrometeorologického ústavu.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...