Ženy se mohou přes internet objednat na mamograf a ultrazvuk do FN Brno

Brno, 12. prosince 2011 (MEDIAFAX) - Fakultní nemocnice Brno zavedla novinku v podobě objednání přes internet na mamografické nebo ultrazvukové vyšetření. V pondělí to sdělila mluvčí nemocnice Anny Mrázové. Ženy se mohou objednat na mamograf nebo ultrazvuk v Porodnici na Obilním trhu 11 na webových stránkách www.fnbrno.cz. "Po vybrání typu vyšetření, vhodného termínu a vyplnění údajů je systém objedná," popsala Mrázová.

sex-prsa-01

Podle ní je to vůbec poprvé, kdy se ve Fakultní nemocnici Brno dá objednat přes internet. "V některých nemocnicích už to funguje. Elektronickou objednávku na mamograf jsme se rozhodli umožnit proto, aby se co nejvíce žen nechalo vyšetřit. U rakoviny totiž všeobecně platí, že čím dříve se odhalí, tím větší existuje šance na vyléčení," řekla Mrázová s tím, že ženy se mohou z tepla domovat objednat stejně jednoduše jako například ke kadeřníkovi.

Mamograf slouží k vyšetření na rakovinu prsu. Riziková skupina žen nad 55 let má toto vyšetření jednou za dva roky zdarma. "Máme zájem, aby ženy chodily na kontroly pravidelně," uzavřela Mrázová.

Lenka Horáková

Související články:

Komentáře 

 
0 #2 Marie Frydrychová 2018-01-24 18:18
Dobrý den, jsem ročník 1946 a ráda bych se objednala na preventivní prohlifku na mamograf. Dosud jsem vždy chodila na Obilní trh.
Prosím o sdělení termínu
Děkuji
Marie Frydrychová
 
 
0 #1 Jitka Limanovská 2015-08-13 14:42
Dobrý den,chtěla bych se objednat na mamografické vyšetření,prosí m o sdělení volného termínu kdy a kde.
Děkuji
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...