Slavnostní bohoslužba na Petrově zahájí akademický rok

Brno, 29. září 2011 - V úterý 4. října v 19.00 hodin v katedrále svatého Petra a Pavla na Petrově zahájí Mons. Jiří Mikulášek, generální vikář brněnské diecéze, slavnostní bohoslužbou nový akademický rok.

 

petrov250

Již tradičně po bohoslužbě zástupci jednotlivých fakult přivítají mezi sebou studenty prvních ročníků. Středoškolští, ale především  vysokoškolští studenti se v Brně při bohoslužbě setkávají každé pondělí v 19.00 hodin v jezuitském kostele Nanebevzetí Panny Marie a v úterý v 19.00 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla.

Své služby, nabídky, programy a nejrůznější kulturní a společenské akce pro ně nabízí Studentské centrum se sídlem v Kozí ulici 12 či Vysokoškolské katolické hnutí, které v Brně působí od roku 1990.

K 1.3.2010  byl kaplanem pro vysokoškolské studenty jmenován jezuita Miroslav Herold, s nímž se mohou mladí věřící setkávat nejen na pravidelných bohoslužbách v kostele, ale také v řadě přednáškových cyklů a dalších aktivit.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...