Zachrání jihomoravští poslanci Grand Prix?

Brno, 25. března 2011 - Záchrana Grand Prix České republiky je hlavním tématem úterní schůzky svolané hejtmanem Jihomoravského kraje Michalem Haškem. Jihomoravští poslanci  jednají 29. 3. přímo na Masarykově okruhu, účast potvrdili poslanci všech stran zvolení do PSP ČR za Jihomoravský kraj.

 

lorenzo250

„Domnívám se, že další osud Grand Prix České republiky je typickým příkladem pro možnou spolupráci regionálních a celostátních politiků,“ uvedl hejtman. „Věřím, že zákonodárci zvolení za Jihomoravský kraj si uvědomují vážnost tohoto problému a že se na Masarykově okruhu potkáme nejlépe v plném počtu,“ doplnil Michal Hašek.

Setkání se odehrálo v úterý 29. březnapřímo v budově Automotodromu Brno. „Vážíme si toho, že se politici postavili k záchraně Grand Prix České republiky čelem. Stále je řada poslanců, kteří na Masarykově okruhu nikdy nebyli. Jsme rádi, že se schůzka bude konat přímo tady a věříme, že je samotné místo nadchne tak, že pro záchranu Grand Prix udělají maximum,“ uvedla výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Pozvánku obdržel i ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš (VV), který kandidoval a byl zvolen poslancem za Jihomoravský kraj.

Automotodrom Brno požádal o garanci financování zalistovacího poplatku na začátku března poté, co zveřejnil předběžné hospodářské výsledky za rok 2010. Kvůli navýšení zalistovacího poplatku, po jehož zaplacení je Brno zapsáno do kalendáře podniků seriálu MotoGP, se společnost propadla do ztráty 78,7 milionu korun. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy přislíbilo příspěvek 20 milionů korun, deseti miliony korun v současnosti přispívá Statutární město Brno a osmi miliony Jihomoravský kraj. „Věříme, že se podaří najít systémové řešení, které umožní Automotodromu Brno jednat o pořádání Grand Prix na mnoho let dopředu,“ doplnila Ulmanová.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...