Sčítání lidu odstartovalo

Brno, 7. března 2011 (MEDIAFAX) - Český statistický úřad připomíná veřejnosti důležité datum zahájení sčítání lidu. Komisaři začnou chodit do domácností dnes, 7. března, informoval mluvčí ČSÚ Ondřej Kubala.

Scitani-lidu-2011-1

Bezplatné call centrum s číslem 800 879 702 začalo fungovat od 26. února. "Sčítací komisaři v tento den zároveň začali roznášet domácnostem do schránek informační letáky o blížícím se sčítání," uvedl Kubala.

Komisaři začnou navštěvovat domácnosti 7. března. "Každý občan dostane zelený sčítací list osoby, majitelé a uživatelé bytů žlutý bytový list a majitelé či samosprávci domů ještě oranžový domovní list," sdělil mluvčí s tím, že roznáška formulářů končí 25. března.

Půlnoc ze 25. na 26. března je takzvaným rozhodným okamžikem sčítání. "Pokud se narodí dítě dvě hodiny po půlnoci, tak ještě nebylo v rozhodný okamžik na světě a do sčítání se nepočítá," vysvětlil.

Od 26. března je možné sčítací formuláře odeslat přes inernet nebo v obálce a také odevzdat sčítacímu komisaři.

Všichni musí sčítací formuláře odevzdat do 14. dubna, přičemž 20. dubna uzavře činnost také call centrum.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...