Brno mění po 19 letech šéfa městských strážníků, bude jím Jaroslav Přikryl

Brno, 19. února 2011 (MEDIAFAX) - Novým šéfem strážníků v Brně se má stát dosavadní první náměstek městské policie Jaroslav Přikryl. Mluvčí magistrátu Soňa Haluzová v pátek řekla, že do funkce jej doporučila výběrová komise jako nejlepšího ze čtyř uchazečů, kteří se probojovali do závěrečného kola konkursu.

policie_mestska-brno-auto250

"Pověření Jaroslava Přikryla výkonem funkce ředitele městské policie projedná zastupitelstvo 7. března," upřesnila Haluzová s tím, že kandidát se bude moci oficiálně funkce ujmout až po schválení zastupiteli.

Přikryl nahradí ve funkci Daniela Šímu, nejdéle sloužícího šéfa městské policie v Česku. Šíma stál v jejím čele od roku 1992 a patřil k zakládajícím členům brněnské metropolitní policie.

Změna na postu šéfa strážníků se odehrává v souvislosti s novým politickým obsazením brněnského magistrátu - na podzim zvolené zastupitelstvo se totiž rozhodlo vypsat výběrová řízení na všechny šéfy organizací spravovaných a řízených městem. Již před časem tak neobhájil pozici například šéf nemocnice u Milosrdných bratří Daniel Rychnovský (KDU-ČSL), který zastával v minulém volebním období na magistrátu post statutárního náměstka brněnského primátora.

 

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...