Výstava 100 let módy nabídne jedinečné prvorepublikové expozice

Brno, 11. září 2018 – Výročí 100 let od vzniku samostatného Československa si připomíná obchodní centrum Olympia v Brně módou. Výstava „100 let módy“ připomíná návštěvníkům nejlepší módní kousky z jednotlivých etap naší země. Během zářijových víkendů bude připraveni doprovodný program, při kterém se návštěvníci přenesou v čase na nedělní prvorepublikový čaj, zasoutěží si o hodnotné ceny nebo sesetkají s přední českou módní návrhářkou Táňou Havlíčkovou.

vystava sto let mody brno olympia

V neděli 16. září ožije hlavní expozice prvorepublikové kavárny a pracovna prvního československého prezidenta. Na kávě a čaji si budou pochutnávat dámy a gentlemani v dobových šatech v kulisách hudebních vystoupení, mezitím cosi prezident Masaryk bude za pracovním stolem pročítat jednu ze svých oblíbených knih. Soutěžit se bude o dobové drobnosti - sladkosti, doutníky, nápoje v dobových lahvích nebo květiny.

Následující neděli 23. září budepro návštěvníky centra připraveno soutěžní odpoledne. Hlavní cenou hry Najdi šperk v jedné ze 100 schránek bude poukaz na nákup sportovního oblečení v hodnotě 10 tisíc korun. „Principem jednoduché, ale napínavé soutěže je možnost soutěžícího otevřít jednu ze sto krabiček, najít ukrytý šperk, ke kterému obdrží i hlavní výhru nebo jednu z drobných cen. Hra končí poté, co soutěžícínaleznou všechny výhry,“ vysvětluje pravidla soutěže Jan Pazour, ředitel OC Olympia Brno.

Poslední den výstavy v neděli30. září se návštěvníci setkají v prostorách hlavní expozice v obchodním centru s nekonvenční módní návrhářkou a módní terapeutkou Táňou Havlíčkovou. V průběhu odpoledne budou ve studiu probíhat krátké besedy, konzultace a rozhovory. Návštěvnice budou moci odhalit svůj stylový profil. Táňa Havlíčková poradí nejen ženám, jak komunikovat pomocí oděvu, aby byly samy sebou a aby jim oblečení opravdu slušelo.

V OC Olympia Brno jsou vystaveny modely z let třicátých, šedesátých, osmdesátých, ale i současné módní trendy, jako jsou například šaty, které oblékly při slavnostních příležitostech Miss Earth 2012 nebo Česká Miss 2017.Vpasážíchcentrajsou k vidění šaty a doplňky z jednotlivýchetap dějin naší republiky i modely, které si zahrály ve filmech jako např. Anděl s ďáblem v těle, Pytlákova schovanka či Lída. Návštěvníci si tak prostřednictvím módy připomínajístoletou historiinaší země. Vystaveny jsou večerní róby, spodní prádlo, olympijské kolekce, sportovní zimní oblečení z období první republiky až po současné kousky českých návrhářů. Vedle retro módních výstřelků přenesou návštěvníky do minulosti také kulisy prvorepublikových podniků nebo samotná kancelář prvního československého prezidenta.

Zdarma přístupná výstava bude umístěna v pasážích obchodního centra Olympia Brno vždy od pondělí do pátku, od 8 do 23 hodin a o víkendu od 8 do 24 hodin.

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...