Wannieck Gallery přivítala Ples jako Brno

Brno, 4. března 2014 – Pověst jednoho z vrcholů plesové sezóny i letos potvrdil Ples jako Brno. V elegantních prostorách Wannieck Gallery se hosté bavili nejen společenským tancem, ale také charitativní dražbou, tombolou nebo profesionálními tanečními choreografiemi. Vedle klasického velkého orchestru zahrála například také pop-rocková kapela Eddie Stoilow.

ples

Slavnostním večerem provázel charismatický Tomáš Matonoha, který předtočeným medailonem vyvolával salvy smíchu ještě před svým příchodem na pódium.
Úvodním tancem navnadili vítězka Stardance Anna Polívková s Michalem Kurtišem a neuvěřitelný nástup cateringu v taneční kreaci 50 servírek a číšníků sliboval útok na všechny smysly.

Ušlechtilým cílem akce je přispět dražbou Nadačnímu fondu Pro dětský smích a díky štědrým dražitelům se podařilo získat několik set tisíc korun. Dražila se například večeře s držitelem ceny Thálie, Dušanem Vitázkem, obraz autistických dětí z SPC Štolcova, obraz Petry Němečkové , fotoobraz Arizona od Jiřího Kolbaby a pomyslnou třešinkou byl obraz Karla Buriana Jabko velký jak sviňa, vydražený za 150 000,- Kč!

Ušlechtilý pocit střídala kvalitní zábava i poučení (to, když Ladislav Špaček s Tomášem Matonohou "učili" přítomné, jak správně dražit), největší tombola v historii plesu, hudební čísla střídala například kouzelnická show, odhalení obří ledové sochy brněnského dómu Petra a Pavla (z 5,2 tuny ledu) či již zmíněná taneční choreografie cateringu.

Unikátní a oceňované jsou samotné industriální prostory Wannieck galery (nově Adam gallery), které nadchly spojením zdánlivě neslučitelného: technický prostor spolu s elegantním moderním designem a výzdobou křehkých květinových aranžmá, to vše pro tento jediný večer.

Bavící se hosté nešetřili chválou v průběhu celé dlouhé noci. Netradiční programové složení bylo letos laděné víc do rocku a kromě velkého orchestru Zatrestband vystoupili i Skokani roku Eddie Stoilow, učaroval latinsko - americký temperament Santiago Ferreiry, Miroslav Sýkora s Jozefem Pavlusíkem zastoupili operní melodie, po půlnoci nastoupil Rolling Stones revival a pro noční (spíše ranní) vytrvalce hrál DJ.

Pro hosty byl připraven také zážitkový catering. Prostory cateringu se opět rozšířily a po celou noc byl k dispozici předkrmový, dezertní a teplý bufet. Už porcování čtyřicetikilogramového tuňáka dávalo tušit chuťový zážitek, ale málokdo čekal skutečně top exkluzivitu celého menu. Jen malá ukázka: teplé foie gras, kachní prsíčka, hovězí líčka, krevety s lanýžovým rizotem, máslová ryba s šafránovým rizotem.. To vše v exkluzivním aranžmá se skvělou obsluhou a hosteskami a odborným komentářem mistrů kuchařů exkluzivního restaurantu Valoria a pod taktovkou šéfkuchaře Petra Kašparovského. Předvedli skvělé vaření před očima návštěvníků, tzv. front cooking. Spotřebovalo se 90 kg mořských specialit, 160 kg exklusivního masa, 150 lahví francouzského šampaňského, 600 lahví vybraného vína a 1500 míchaných nápojů.

O pohodlí hostů se pozorně staral 130 členný personál. Ples byl zcela vyprodaný a zájem partnerů a sponzorů byl enormní. Příprava plesu trvala 40 hodin nonstop práce.

foto: archiv pořadatelů


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...