Pálivé a ještě pálivější. Na přehradě se uskuteční festival Chillibraní

Brno, 5. září 2013 – Všichni příznivci pálivého jídla by si měli v sobotu 7. září najít cestu do areálu lodních sportů na Brněnské přehradě. Uskuteční se zde totiž Festival milovníků pálivého Chillibraní. Hlavním tahákem akce bude soutěž Chilližrout 2013, ve které se soutěžící z České republiky a Slovenska utká v pojídání pálivých omáček a papriček. Návštěvníci akce se mohou těšit také na doprovodný program včetně ochutnávek světové chilli kuchyně, informují oficiální stránky akce chillibrani.cz.

chilli

„Soutěžícím budou v několika kolech předkládány omáčky nebo čerstvé chilli papričky o objemu fingerfood. Obsah kapsaicinu, tedy složky, která způsobuje ten horoucí blažený pocit nejen v ústech, bude mít v jednotlivých soutěžních kolech vzrůstající tendenci," uvádí pořadatelé k pravidlům klání. Jen pro představu, v prvním kole dostanou soutěžící omáčku pětkrát pálivější než známé Tabasco. Ve finálních kolech se dostanou i přes pálivější, než je obranný pepřový sprej. „Je již na samotném účastníkovi, jak daleko se dostane a kolik toho zvládne. V loňském ročníku se podařilo dojít do samotného závěru předem dané stupnice pouze třem borcům, což svědčí o náročnosti celého klání," píší pořadatelé na svém webu.

Zájmem akce je nejen poskytnout návštěvníkům pohled na „sebevrahy" pojídající nejpálivějšími jídla, ale také seznámit veřejnost s konzumací a pěstováním paprik a přiblížit blahodárné účinky chilli na lidské zdraví.

Akci pořádá občanské sdružení Chilližrouti.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF