V Ořechově se v sobotu opět strhne velkolepá bitva

Brno/Ořechov, 25. dubna 2013 - V Ořechově u Brna se již tuto sobotu uskuteční tradiční vzpomínkové oslavy k příležitosti osmašedesátého výročí osvobození města Brna a ukončení války. V rámci nich se budou konat nejen pietní akty v okolí Ořechova, ale také dvě divácky atraktivní bojové ukázky nadšenců v dobových uniformách ve zdejším Army Parku.

army-park-orechov

Areál Army Parku bude pro veřejnost otevřen již od 10.00 hodin, návštěvníci si zde budou moci prohlédnout dobovou bojovou techniku či tábory, ukázky výcviku a výzbroje či pořídit zajímavé úlovky na burze militárií. V 10.30 proběhne pietní akt na pohřebišti v Ořechově za účasti historických jednotek, o hodinu později se bude konat druhý pietní akt u pomníku v Hajanech.

Zlatým hřebem dne budou dvě bojové ukázky (ve 13.00 a 15.30), při které se utkají stovky příslušníků Rudé armády proti armádě německé. Detailnější informace o akci naleznete na armypark.cz.

(tof), ilustrační foto: Michal Kunický


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...