Salon vín na počátku března opět otevře své brány

Brno, 19. února 2013 - Stejně jako každý rok se těší příznivci prvotřídních moravských a českých vín na přelom února a března, kdy otevírá své brány Salon vín. Tato degustační expozice stovky nejlepších moravských a českých vín nabídne od 2. března v zrekonstruovaném sklepení zámku ve Valticích to nejlepší, co naši vinaři vyrobili a přihlásili do Salonu vín – národní soutěže vín ČR - největší a nejvyšší soutěže vín v České republice.

vino nalevani

Jejich vína prošla několikakolovým výběrem odborných komisí a utkala se v konkurenci více než šestnácti set uchazečů o prestižní titul. Nabídka Salonu vín je tak naprostou špičkou a výkladní skříní našeho vinařství a bezpochyby také největší vinařskou atrakcí v České republice.

Kromě ochutnávky, kterou je možno absolvovat v několika různých režimech s výkladem sommeliera či samostatně, si návštěvníci mohou své favority po jednotlivých lahvích také nakoupit a vychutnat si je i později nebo jimi obdarovat své blízké.

Letos na návštěvníky Salonu vín čeká 64 vín bílých, 33 vín červených, 1 růžové víno a 2 vína šumivá, nejčastěji ročníku 2011, ale výjimkou nejsou ani vína starší, která zrála několik let do optimální kondice. Spektrum vystavených vín je opravdu široké. Najdete zde 25 odrůd, speciality jako slámové či ledové víno, vybírat můžete podle vinařských podoblastí, tedy původu hroznů, podle výrobce, tedy oblíbeného vinařství, nebo vlastností vína, která jsou u každého vzorku znázorněna na přehledném diagramu.

Stejně jako v minulých letech, i letos budou v průběhu roku představována moravská a česká vína nad rámec stovky vín kolekce Salonu vín ČR. Půjde např. o jarní prezentaci růžových vín, letní prezentaci vín mladých vín, oceněných na zahraničních soutěžích atd.

Letos připravuje Národní vinařské centrum také novinku v podobně „elektronického katalogu“, které volitelně nahradí klasický katalog. Návštěvník expozice si bude moci veškeré informace zobrazit na svém smart-phonu či tabletu, dělat si k jednotlivým vínům poznámky, hodnotit si je, dělat si „nákupní seznam“ atd.

Součástí expozice Salonu vín je také naučná vinařská výstava a prodejna dárkových předmětů, vinařské literatury, degustátorských skleniček či sommelierských potřeb.

Zdroj: NVC, ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 Sona 2013-03-21 10:38
Rádi bychom Vás upozornili na novou mobilní aplikaci 101CORKS s unikátními funkcemi, které Vám zaručí nejlepší zážitek ze světa vín. Nezávislé hodnocení someliérů a běžných spotřebitelů jsou jediným způsobem, jak efektivně poradit při výběru vína. Aplikace poskytuje nejen odborné rady milovníků vína ale i prostor pro komunikaci a výměnu zkušeností.

Mobilní aplikace 101CORKS je dostupná na všech Android mobilních zařízeních a můžete si ji bezplatně stáhnout z https://play.google.com/store/apps/details?id=com.comsultiagroup.oneone
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...