Závodník Karel Abraham na Šelepce pokřtí fotoknihu Abajafans

Brno, 23. května 2017 - Ve světovém motocyklovém šampionátu třídy MotoGP se Karlu Abrahamovi letos daří nad očekávání dobře. Při svém návratu do elitní třídy totiž bodoval ve třech ze čtyř úvodních závodů. Mezitím si ale také stačil vážně poranit kotník, ale hlavně poprvé v kariéře odstartovat z první řady startovního roštu této nejprestižnější královské třídy.

karel abraham

Nezahálejí však ani jeho nejvěrnější příznivci. Ti jsou sdružení pod křídly spolku Abajafans-KPO a vydávají již svoji druhou fotoknihu Abajafans. Ta vyjde při příležitosti 10. výročí založení oficiálního fanklubu Karla Abrahama a slavnostně ji pokřtí v sobotu 27. května od 16:00 hodin v brněnském klubu Šelepova No. 1.

„Náš spolek podporuje Abaju věrně, hrdě a za všech okolností už od svého založení v roce 2007. Zažili jsme úspěchy, vítězství i nezdary. Letos na jaře je tomu 10 let a toto kulaté výročí si prostě zasluhuje opravdu něco speciálního. Za podpory všech našich partnerů proto vydáváme druhý díl fotoknihy, tentokrát navíc doplněný o kompletní výsledky historického kalendáře Abajafans a o exkluzivní fotografie z dosavadní sportovní kariéry Karla Abrahama," alespoň částečně přibližuje publikaci její autor a zároveň šéf oficiálního fanklubu Jiří Dočekal.

Slavnostní akce, za přítomnosti v současnosti nejlepšího českého motocyklového jezdce Karla Abrahama, začne ve tři hodiny odpoledne. To se otevřou brány legendárního brněnského klubu.

Knihu Abaja osobně pokřtí společně s ředitelkou Automotodromu Brno paní Ivanou Ulmanovou a živou legendou brněnské a celé české country Waldemarem Plchem. Ten bude celou akci také moderovat.

„Otázek na Abaju a naše hosty bude jistě opět celá řada a tak si bude o čem povídat. Srdečně proto zveme na Šelepku naprosto všechny příznivce motoristického sportu. V knize jsem se snažil zachytit nejen skvělou atmosféru, která vždy panuje při našich fanklubových akcích, při výjezdech na Abajovu podporu a zejména při naší srdeční záležitosti, tedy domácí brněnské Grand Prix. Ale nejen to. Připomíná i památku všech, kteří už bohužel mezi nás nedorazí… Jsem přesvědčen, že naše kniha udělá všem fandům radost a proto by neměla chybět v žádné knihovně," dodává s úsměvem její autor.

To už ale bude mít populární Abaja za sebou další letošní závod. Protože již tento víkend se pojede další díl seriálu MotoGP ve francouzském Le Mans. A i ve Francii má plno svých příznivců. „Do Le Mans se už moc těším i na nový povrch, který si všichni jezdci zatím hodně chválí,“ dodává Karel Abraham.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...