Češi nastoupí ve čtvrtek k prvnímu duelu Českých hokejových her v Brně

Brno, 21. dubna 2011 (MEDIAFAX) - Česká reprezentace zahájí své účinkování na Českých hokejových her v Brně ve čtvrtek proti Finsku. Utkání posledního turnaje série Euro Hockey Tour začne v 18:10.

hokej08

V úvodním klání turnaje se do branky postaví Ondřej Pavelec, který se stal po odřeknutí Tomáše Vokouna pro šampionát na Slovensku českou jedničkou. Trenér Alois Hadamczik nasadí ve čtvrtek čtyři kompletní pětky, třináctým útočníkem bude Petr Koukal. Pouze na tribuně zůstanou gólmanská trojka Jakub Kovář i forvardi Jakub Klepiš, Petr Vampola a Michal Vondrka.

"Musíme si dát na Finy pozor, protože jsou velmi dobří bruslaři. Základem bude vycházet z dobré obrany a nepouštět je do přečíslení. Samozřejmě se musíme soupeři vyrovnat v nasazení," poznamenal Hadamczik.

Čeští hokejisté jsou po třech turnajích Euro Hockey Tour poslední, z devíti utkání vybojovali pouze dvě výhry. V případě úspěchu na brněnském turnaji mohou předehnat už pouze svého čtvrtečního soupeře, který má na kontě o čtyři body více.

Ve čtvrtek se ještě hraje od 19.30 ve švédském Malmö, kde domácí Švédsko změří síly s Ruskem. Po dni volna natoupí Hadamczikův celek v sobotu proti Rusku, které je v čele Euro Hockey Tour, turnaj zakončí nedělní bitvou se Švédskem.

Předpokládaná sestava ČR pro duel s Finskem: Pavelec - Rachůnek, Nakládal, Martínek, Krajíček, Němec, Čáslava, Mojžíš, Škoula - Jágr, Červenka, Průcha - Havlát, Marek, M. Michálek - Voráček, Vrána, Rolinek - M. Růžička, Novotný, Hubáček - Koukal.

Petr Říha

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...